FIA European Truck Racing Championship

thumbnail

Met de vlam in de pijp

Gezien de hedendaagse populariteit van de Formule 1 zou je bijna vergeten dat er ook competities zijn met andere type voertuigen. De meeste race games fixeren zich logischerwijs echter wel op de snellere categorieën. FIA European Truck Racing Championship gooit het daarentegen over een andere boeg. Geen supersnelle F1 bolides, maar gigantische trucks die absoluut geen records zullen zetten wat snelheid betreft. Zorgt dat voor een interessante racer? Wat racen betreft wel, maar er had wel wat meer content aanwezig mogen zijn.

Alle standaardmodi van een racegame zijn aanwezig. Multiplayer (die ik niet heb kunnen testen wegens het gebrek aan lobby’s), een competitiemodus, quick race en een careermodus waar waarschijnlijk de meeste tijd in gestoken zal worden. De careermodus gooit je direct in een rijschool waar je alle bijzondere verrichtingen voor het besturen van een truck succesvol dient uit te voeren. Rijden in een truck is immers totaal anders dan een gemiddelde wagen besturen in Gran Turismo of Project CARS. Meest belangrijke, en het unieke element, is het op temperatuur houden van je remmen door er handmatig water op te sproeien. De temperatuur van je remmen lopen namelijk bij iedere remactie behoorlijk op en het is een vereiste om ze op een ideale temperatuur te houden. Doe je dat niet, dan zullen ze minder goed functioneren. Dat klinkt wellicht een beetje suf, maar het zorgt tijdens racen wel net voor dat extra spanning. Het kost namelijk best wat moeite om je remmen op temperatuur te houden. De trucks zelf voelen zwaar aan, erg zwaar. Ze raken snel in een spin bij het maken van scherpe bochten. Mee doen aan vrije trainingen is geen verplichting, maar wel verstandig. Vooral als je snellere en behendige voertuigen gewend bent.
De careermodus na het behalen van je rijbewijs is niet veel anders dan de gemiddelde racer. Je racet voor contracten, bouwt reputatie op en beheert uiteindelijk je eigen team voor een volledig raceseizoen. Er is daarentegen wel één klein dingetje anders. Een race weekend in de European Truck Racing Championship bestaat uit twee races in plaats van één. Er is geen kwalificatie voor de tweede race. De eerste race bepaald de start van de tweede, maar dan met de nummers 1 tot 8 omgedraaid.

De racebanen en trucks zelf zien er in eerste instantie goed uit. Het is wel zo dat er weinig detail is verwerkt in het schademodel of in de sfeer van het publiek. Flinke botsingen resulteren vaak in een klein beetje schade. Het is leuk dat het erin zit, maar het is niets spectaculairs.

Zwaargewichten

De game heeft een officiële stempel ontvangen van de FIA en is gebaseerd op het 2018 seizoen. Alle officiële banen en truckers zijn daardoor (als naam) van dat seizoen aanwezig. Alleen de Hungaroring is vervangen voor de fictieve Hungary Speedway. Daarbij is er een fictieve tweede competitie genaamd World Series toegevoegd met echte racebanen. Het totaal komt dan uit op 14 banen. In de World Series wordt geracet met snellere trucks en een stuk minder wendbaarheid. Rekening houden met je remgedrag is daarbij van nog groter belang. Je acceleratie is flink sneller, echter dien je door de gebrekkige wendbaarheid een stukje trager door bochten te gaan. Mocht je het daar niet helemaal mee eens zijn in deze competitie dan kan je nog altijd de wat matige tuning functionaliteit induiken om je truck iets meer af te stemmen op jouw eisen.

Al om al is het racen prima in orde. Het aantal banen is mijns inziens echter een beetje beperkt. Er zijn in principe genoeg racers zelf als er tenminste verschil zou zijn in wie je uitkiest. Op het uiterlijk van je truck en degene die achter het stoelwiel zit na verandert er niets aan het racen zelf. Althans ik persoonlijk heb geen verschil gemerkt. Een keuze maken zal dus vooral bestaan uit wiens truck je het beste aanspreekt of als Nederlander kies je de Nederlandse trucker. Verder maakt het in principe niet echt veel uit. Het gebrekkige aantal banen zorgt er toch voor dat het racen snel in herhaling valt of zelfs saai wordt. Vooral als je nagaat dat je tijdens ieder raceweekend drie keer over dezelfde baan rijdt. Gelukkig kan je het aantal rondes per race dusdanig inkorten dat je 75%, 50% of zelfs 25% van het maximale aantal hoeft te doen.

Lomp is lastig

Ik word persoonlijk ook niet helemaal enthousiast van de AI. Deze maakt weliswaar regelmatig menselijke fouten zoals te laat remmen bij een scherpe bocht. Ze beuken je daarbij ook zonder pardon uit je racelijn. Het ergste is dan nog dat jij een grote kans hebt om een penalty te krijgen. Er lijkt tevens iets vreemds te zijn met het kwalificeren, want ik heb twee keer meegemaakt dat de AI stil stond in het grind. Uiteindelijk had deze stilstaande truck wel een snellere tijd dan ik. Iets wat simpelweg onmogelijk was.

FIA European Truck Racing Championship doet vooral voldoende om een interessante niché racegame neer te zetten. Het is niet vaak dat je een game tegenkomt waar je exclusief met gigantische trucks rijdt. Op de wat lompe AI na valt daar weinig op aan te merken. Het aantal banen is daarentegen wat beperkt waardoor het racen op lange termijn al snel herhalend kan gaan worden. Voor de echte fans van de sport is dit wellicht voldoende, omdat de competitie zelf ook niet bijster veel races heeft. Fans van echter sim-racers zouden deze game ook kunnen overwegen, aangezien dat dik in orde is.


Auteur: Peter Derks | Genre: Race | Release: 28-07-2019 | Uitgever: Bigben Interactive | Ontwikkelaar: N-Racing
Graphics: 7.2 | Geluid: 6.2 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 8.9 | Replay: 6.2
6.8
+ Racen met trucks voelt goed
+ (Bijna) alle officiële banen en racers
+
- Wat weinig content
- Online modus lijkt een beetje dood
- AI is soms wel erg lomp

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x