Exploding Kittens Good vs Evil aangekondigd

thumbnail

Exploding Kittens, een toonaangevend spel- en entertainmentbedrijf, kondigt de Nederlandstalige lancering aan van het nieuwste tabletop-spel Exploding Kittens: Good vs Evil, gebaseerd op de aankomende geanimeerde Netflix-serie voor volwassenen, getiteld Exploding Kittens. Deze nieuwe standalone versie van het originele kaartspel is ontworpen binnen de fictieve wereld van de tv-serie.

Exploding Kittens omzetten in een tv-serie is een van onze meest bevredigende creatieve inspanningen geweest,” zegt Elan Lee, medebedenker en CEO van Exploding Kittens. “Niet alleen krijgen fans van de aankomende serie hun nieuwe favoriete personages te zien op alle Good vs Evil kaarten, maar nieuwe en bestaande fans krijgen een spannende spelervaring met een nieuw spelmechanisme waarbij spelers tegen elkaar strijden om de krachtigste kaart in het spel!”

Exploding Kittens: Good vs Evil biedt dezelfde gameplay – een kattenversie van Russisch roulette – die fans kennen van het originele kaartspel. De nieuwe titel draait het script echter om door fans in de verhalende wereld van de serie te brengen met nieuwe personagekaarten uit de aankomende serie. Deze omvatten een Godcat kaart, die wordt beschouwd als “de krachtigste kaart ooit gemaakt” in het Exploding Kittens-universum, en Devilcat, die ervoor zorgt dat een speler onmiddellijk ontploft zonder de bescherming van een ontmantelkaart. Het spel biedt ook vier nieuwe kaarten met slimme thematische knipogen naar de serie, waaronder de kaarten “Armageddon” en “Raising Heck” die elk nieuwe gameplay-mechanieken hebben om fans een frisse ervaring te bieden.

“Het maken van de Exploding Kittens-serie met Netflix was een droom die uitkwam”, zegt Matthew Inman, Chief Creative Officer van Exploding Kittens en bedenker van The Oatmeal. “Good vs Evil stelde ons in staat om fans een eerste blik te geven op wat de serie in petto heeft, en we hopen dat ze net zoveel plezier beleven aan het spelen van het spel als wij aan het maken ervan.”

Exploding Kittens Good vs Evil is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar en ouder, is gemakkelijk te leren, duurt ongeveer 15 minuten om te spelen en kan worden gespeeld door groepen van 2-5 spelers. Het spel is vanaf 15 september in het Nederlands verkrijgbaar zowel in de winkel als online.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx