Exclusieve video onthult dramatische soundtrack voor Turning Point

thumbnail

Codemasters heeft een video van achter de schermen uitgebracht die een uniek kijkje geeft bij de orchestrale opname van de indringende soundtrack van Michael Giacchino voor Turning Point: Fall of Liberty, de komende alternatieve reality WO2 FPS, momenteel in ontwikkeling bij Spark Unlimited.

Bezoek codemasters.nl/turningpoint om de nieuwe video met de opname van de soundtrack (bij Downloads) te bekijken en kijk hoe Michael Giacchino en zijn team de muziek maken die een nieuwe kijk geeft op WO2.

Giacchino, die heeft gewerkt aan televisieserie Lost, game soundtracks voor de Medal of Honor en Call of Duty serie, en films als Mission Impossible III, The Incredibles en Ratatouille, beschrijft zijn inspiratie en ambities voor het muzikale thema van de game.

“Bij het componeren van de soundtrack draaide het allemaal om het vinden van de emotionele kern van de game, wat het verhaal is”, legt Michael Giacchino uit.
“Om een Amerika te tonen dat we wel herkennen maar dan in een omgeving van een alternatieve realiteit, hebben we de samenstelling van het orkest veranderd en de trompetten uit de blaasinstrumenten verwijderd. In een traditionele game of film over de WO2 worden trompetten gebruikt om een Amerikaanse sfeer te creren. Om het tegengestelde thema van Turning point echter weer te geven, hebben we dat aspect van Amerika achterwege gelaten.”

De dynamische soundtrack versterkt de grote gameplay events, zoals de invasie van New York door de Nazi’s. Giacchino’s muziek werd gespeeld door het 76-koppige Hollywood Studio Orchestra en is opgenomen bij Warner Bros. Studios in Burbank, Californi.

“Michael heeft een serie van indringende stukken gecreerd die de standaard ideen over soundtracks van WO2 games uitdagen; dit past precies in ons concept van een alternatieve realiteit” zei Scott Langteau, Chief Operating Officer van Spark Unlimited.
“Het is een fantastische soundtrack, vol met chaos en energie en Michaels gebruik van staccato geeft een ongelofelijke intensiteit.”

Turning Point: Fall of Liberty begin 2008 uit voor het Xbox 360 video game en entertainment system van Microsoft, het PLAYSTATION3 computer entertainment system en Games for Windows. De soundtrack recording video, met de laatste gameplay clips, is nu te bekijken of te downloaden via codemasters.nl/turningpoint (bij ‘Downloads’).

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x