Europese kampioenen nemen in januari deel aan de wereldkampioenschappen Splatoon 3 en Mario Kart 8

thumbnail

De Nintendo European Championships 2023 zijn voorbij, en de uit Duitsland en Frankrijk afkomstige winnaars gaan in januari naar Nintendo Live 2024 in Tokio voor de World Championships. Bekijk een herhaling van het evenement op de Nintendo European Championships 2023-website.

De Nintendo European Championships 2023 vonden afgelopen weekend plaats in Bad Vilbel, deel van de Frankfurt am Main-regio in Duitsland. Hier werden de finales gehouden van de continentale toernooien van twee multiplayer-games voor de Nintendo Switch: Splatoon 3 en Mario Kart 8 Deluxe.

Op de eerste dag vonden de groepsfases van het Splatoon 3 European Championship plaats, waarbij door 12 teams uit Europa in poules werd gestreden om de volgende ronde te bereiken. Het Nederlandse team Hollandtis en het Belgische Overtime namen het zaterdag in de groepsfase op tegen Spark uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland tijdens een spannende wedstrijd, maar werden in de laatste seconden van de verlenging uitgeschakeld.

Na een dag van intense wedstrijden, werden de halve finales bereikt door Alliance Rogue uit Frankrijk, het Duitse team KaiZer, de Zwitserse groep Golden Ratio, en Spark uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Zondag begon met de eerste halve finale van Alliance Rogue vs. KaiZer, waardoor Alliance Rogue voor de derde keer tegenover een Duits team kwam te staan tijdens de knock-out-fase van een Europees Splatoon-kampioenschap. In een best-of-five-set kwamen de gelijkwaardige teams tot een gelijke stand van 2-2, waarna KaiZer de dramatische laatste ronde won met een dubbele superschelp in de extra tijd van Schelpenstrijd. Bekijk de beslissende wedstrijd op YouTube.

De tweede halve finale vond plaats tussen twee nieuwkomer-teams, met Spark uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland tegen Golden Ratio, het eerste Zwitserse team dat doorging naar de knock-out-rondes van een Europees Splatoon-kampioenschap. De strijd begon in Grondoorlog, gevolgd door Torentwist op het nieuwe level Tarbot Transport en Spetterzones op Boter-bij-de-vismarkt. Golden Ratio wist de finale met 3-1 te winnen met een machtig Bazookarper schot op Walruswerf. Zie hoe Golden Ratio de halve finale wint op YouTube.

In de play-off om de derde plaats, nam Alliance Rogue het op tegen Spark, waarbij het Franse team zegevierde met 3-1 en met de bronzen trofee naar huis ging.

Tijdens de zinderende finale van het Splatoon 3 European Championship, namen de plaatselijke favorieten van KaiZer het op tegen de Zwitserse groep Golden Ratio, dat voor het eerst een finale speelde. De spelers van KaiZer – met een line-up van captain Isik, Zerr[eZ], nieuwkomer flyzero, en de viermalige Duitse kampioen en voormalige tweede tijdens een wereldkampioenschap WMajin* – lieten zien wat ze waard waren. Na een aanvankelijke 2-1 Grondoorlog-nederlaag wonnen ze vier opeenvolgende chaosgevecht-wedstrijden, resulterend in een 4-1 overwinning. Hun prijs: een gouden trofee en de kans om deel te nemen aan de World Championships van Nintendo Live 2024 in Tokyo op 20 en 21 januari 2024.

Er vond tijdens het evenement nog meer competitieve actie plaats, want na de strijd in Splatoon 3 was het tijd voor de eindstrijd in het allereerste Mario Kart 8 Deluxe European Championship. Een totaal van 24 Europese spelers, die in augustus en september hun plaatsen hadden verdiend tijdens online-kwalificatierondes, streden tegen elkaar in twee halve finales. Na 12 races werden de punten geteld en gingen de beste zes van elke halve finale door naar de grote finale. Ook Nederland en België waren vertegenwoordigd, alpaco uit Nederland en nulp uit België speelden mee in de finale.

Met nog twee races te gaan – Bowsers Kasteel en Regenboogbaan– leek het erop dat de finale zou worden gewonnen door één van de top drie, met ώƒ Mars op 84 punten, Mario (82 punten) of starxlx (81 punten). Toch was het de Franse speler Thomas die uiteindelijk zou zegevieren. Door tijdens de laatste races twee keer tweede te worden, voegde hij 24 punten toe aan zijn totaal, waarmee hij met 101 punten bovenaan het klassement eindigde – met 7 punten meer dan starxlx die op de tweede plaats eindigde.

Thomas werd de eerste speler die de Mario Kart 8 Deluxe European Championship-trofee boven zijn hoofd mocht houden, en verdiende ook een trip een Japan om deel te nemen aan het Mario Kart 8 Deluxe World Championship 2024 tijdens Nintendo Live 2024 in Tokio op 21 januari 2024.

Tijdens een spectaculair weekend vol competitieve actie het Duitse team KaiZer als kampioen van de Splatoon 3 European Champions en werd de Franse racer Thomas winnaar van het Mario Kart 8 Deluxe European Championship. De winnaars reizen in januari naar Japan voor deelname aan Nintendo Live 2024 tegen de beste spelers ter wereld. Herhalingen van beide dagen zijn te zien op de Nintendo European Championships 2023-website.

• 0 0 stemmen
    Artikelbeoordeling
    Abonneer
    Abonneren op
    guest
    Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
    Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.