Europa’s beste Mario Kart 8 Deluxe- en Splatoon 3-spelers strijden in april om het wereldkampioenschap in Japan

thumbnail

De beste Splatoon 3– en Mario Kart 8 Deluxe-spelers ter wereld gaan de strijd met elkaar aan op zaterdag 13 april en zondag 14 april in Japan. De wedstrijden van dat weekend worden live gestreamd op YouTube, zodat Europese kijkers in de vroege ochtenduren alle actie kunnen volgen. Wie zal er zegevieren in wedstrijden tussen deelnemers uit Europa, Japan, Hong Kong en Taiwan, Noord-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland en Zuid-Korea? Fans die graag willen weten welke banen, kaarten en standen gespeeld worden, zitten goed op de website van Nintendo of Europe.

Voor de Splatoon 3-wedstrijden wordt Europa vertegenwoordigd door team KaiZer, dat hun trip naar Japan verdiende tijdens de zinderende finale van het tweedaagse Splatoon 3 European Championship, dat in oktober 2023 plaatsvond in hun thuisland, Duitsland. Nadat ze op de eerste dag als hoogste van hun poule eindigden, en de Franse kampioenen Alliance Rogue versloegen tijdens de eerste halve finale op dag twee, bewees KaiZer – met een line-up van aanvoerder Isik, Zerr[eZ], nieuwkomer flyzero, en viermalig Duits kampioen en voormalige wereldkampioenschap-finalist WMajin* – hun kwaliteit tegen de Zwitserse kampioenen Golden Ratio tijdens de finale. Na een aanvankelijke 2-1 Grondoorlog-nederlaag, wonnen ze vier achtereenvolgende Chaosgevechten voor een 4-1 winst. Bekijk de volledige KaiZer vs. Golden Ratio Splatoon 3 European Championship-finale op YouTube om te zien hoe Kaizer hun entreekaartje voor het Splatoon 3 World Championship veroverde.

Wat het racen betreft, is de Europese hoop gevestigd op Thomas uit Frankrijk, die in oktober 2023 eindigde boven 23 andere top-coureurs in het Mario Kart 8 Deluxe European Championship.

Toen er tijdens dat evenement nog twee races waren te gaan – Bowsers Kasteel en Regenboogbaan – leek het nog dat één van de bovenste drie – ώƒ Mars, Mario of starxlx – de ultieme zege zou behalen. Maar toen kwam Thomas binnendoor. Door in de laatste twee races op de tweede plaats te eindigen, voegde hij 24 punten toe aan zijn totaal en stond hij met 101 punten aan de top van het klassement, een volle zeven punten boven starxlx op de tweede positie. Bekijk hoe Thomas naar de overwinning racet in alle 12 races van het Mario Kart 8 Deluxe European Championship op YouTube.

De Europese kampioenen moeten zich nu voorbereiden op felle internationale tegenstand in Japan. Vandaag onthult Nintendo de structuur van het toernooi dat ze daar te wachten staat.

Zaterdag 13 april is de groepsfase van Splatoon 3, waarin de zes gekwalificeerde regionale kampioenen in Grondgevechten tegen elkaar strijden om de meest gunstige plaatsing voor de volgende dag. Zondag 14 april draait helemaal om de knockout-fase, met een mix van Chaosgevechten en maps, die uiteindelijk wordt beslecht in een zenuwslopende Grondgevecht-tiebreaker. Teams die op dag één bovenaan hun respectievelijke poules eindigen, krijgen automatisch toegang tot de halve finale, waardoor ze starten op één stap dichterbij de ultieme prijs: de Splatoon 3 World Championship-trofee.

Wat Mario Kart 8 Deluxe betreft: op zondag 14 april racen de 6 gekwalificeerde spelers over 12 gevarieerde parkoersen, een combinatie van banen uit de basisgame en die uit de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas. Beginnend op N64 Koninklijke Kartbaan en eindigend op Wii Regenboogbaan, zal de coureur die uiteindelijk de meeste punten verdiende naar huis gaan met de Mario Kart 8 Deluxe World Championship-trofee.

Alle actie wordt op zaterdag 13 april en zondag 14 april live gestreamd vanuit Japan, met Engels commentaar, en is in Europa in de vroege ochtenduren te volgen. Ga naar de website van Nintendo of Europe voor meer informatie.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx