Embracer sluit nu ook al Saints Row-studio

thumbnail

Embracer Group moet na het verlies van een miljardendeal nog verder snijden in haar personeelbestand. Het concern heeft nu ook Saints Row developer Volition gesloten. In een bericht laat de studio weten dat het trots is 30 jaren gewerkt te hebben voor de fans in de gameswereld. Het laat ook weten via de VGC dat Embracer Group aan het herstructureren is en dat het helaas niet meer in de plannen past van het moederbedrijf. De strategie van Embracer en de operationele doelen hebben doen besluiten om Volition direct te sluiten.

Embracer sloot ook al andere studio’s en heeft flink gesaneerd bij vrijwel elke developer die onder het bedrijf actief is. Zo werd onder andere Campfire Cabal gesloten en zijn er diverse projecten geannuleerd voor de toekomst. In 2022 werden er juist nog veel studio’s overgenomen door het bedrijf, toen een miljardendeal nog in het vooruitzicht was.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  7 maanden geleden

  Embracer is het nieuwe THQ. Alles overnemen en uiteindelijk ten onder. Ten tijden was Koch Media en Deep Silver een mooi bedrijf maar die charme is er een beetje van af nu de aandeelhouders tevreden gehouden moeten worden. Jammer.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx