Elke pc kan via het internet geidentificeerd worden

thumbnail

Tadayoshi Kohno heeft een manier gevonden om elke pc die zich op het internet bevind te kunnen traceren. Zelfs pc’s met een wisselend IP-adres kunnen geïdentificeerd worden door de student van een universiteit van Californië.

De manier van traceren wordt vooralsnog ‘fingerprinting’ genoemd, hiermee is het mogelijk om zelfs besturingssystemen te achterhalen op bepaalde pc’s. Zelfs Linux en mobiele besturingssystemen kunnen getraceerd worden.

Tadayoshi Kohno: “We hebben dit idee uitgewerkt tot het fingerprinten van de hardware, zonder dat het apparaat in kwestie hoeft mee te werken. Bij de fingerprinting-techniek wordt informatie in de TCP (Transmission Control Protocol) headers gebruikt om de “clock skew” van een computer te bepalen, die door kleine afwijkingen in de hardware veroorzaakt wordt. De technieken werkt zelfs als een computer duizenden kilometers ver weg is, er meerdere hops tussen het meet apparaat en de computer zelf zijn en is niet afhankelijk van de technologie waarmee verbinding met het internet gemaakt wordt.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x