Eindeloze puzzelpret voor elke speler in Picross DS

thumbnail

Spelers met luie hersenen kunnen deze eens stevig aan het werk zetten in de uitdagende puzzels van Picross DS! Deze exclusieve Nintendo DS-bewerking van Picross (beter bekend als Japanse Puzzel) is een aanrader voor mensen die het leuk vinden om hindernissen te overwinnen met logisch denkwerk. Picross DS wordt op 11 mei 2007 gelanceerd.

Picross DS is het nieuwste deel in Nintendo’s Touch! Generations serie. Het spel biedt directe toegang tot leuke puzzels die iedereen kan begrijpen en oplossen, ongeacht leeftijd of ervaring met videospellen. Hierdoor sluit deze titel goed aan bij spellen als Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein?, Nintendogs en 42 Spel Klassiekers, stuk voor stuk titels die zowel door gamers als non-gamers worden gewaardeerd.

Centraal in het spel staat de Picross Mode, waarin spelers een verborgen afbeelding in beeld moeten brengen door de juiste vakjes van een rooster te markeren met vierkantjes en kruisjes. Daarbij geeft een getal bij elke rij aan hoeveel kruisjes er gezet moeten worden. Aangezien er maar liefst 300 puzzels te voltooien zijn, zullen spelers hier al wekenlang zoet mee zijn. De eenvoudigste puzzels bestaan uit vijf bij vijf vakjes, en vanaf daar loopt de moeilijkheidsgraad op tot breinbrekers van maar liefst twintig bij twintig vakjes, groot genoeg om zelfs de meest doorgewinterde puzzelaars te laten fronsen. Spelers hoeven overigens niet bang te zijn ergens op vast te lopen. Het spel kan desgewenst hints geven, terwijl de speler zichzelf ook een beetje op weg kan helpen door alvast één lijn van de puzzel, gekozen door een roulettewiel, te laten onthullen.

Als de Picross Mode helemaal is voltooid, is het spel echter nog lang niet voorbij. Het speltype My Picross biedt spelers de mogelijkheid hun eigen puzzels te maken en deze vervolgens met vrienden te delen. Het ontwerpen van deze puzzels is heel gemakkelijk, spelers kunnen simpelweg de stylus op het touchscreen gebruiken voor puzzels van elk formaat. Hierbij is het ook mogelijk om de afbeelding te tekenen die tevoorschijn komt als een puzzel is voltooid. Zelfgemaakte puzzels kunnen met andere spelers worden uitgewisseld via een lokale draadloze verbinding of via de Nintendo Wi-Fi Connection.

Het speltype Daily Picross daagt spelers uit om elke dag een aantal kleine puzzels te voltooien. De leuke en verslavende puzzels in dit speltype zijn allemaal van het kleinste soort (vijf bij vijf vakjes), ze zijn speciaal ontworpen om te testen hoe snel spelers vijf kleine puzzels kunnen kraken. De dagelijkse resultaten worden bijgehouden in een schema, waardoor de speler zijn vorderingen in de loop van de tijd precies kan volgen. Als een bepaald aantal dagen achter elkaar het speltype Daily Picross is gespeeld, komen nieuwe spelvarianten beschikbaar, waaronder No X’s, Error Search en Memory.

Naast al deze puzzelpret kan de speler ook nog eens een aantal leuke touchscreen minigames ontgrendelen door goed te presteren in de Picross Mode. Deze extra spelletjes maken allemaal gebruik van de unieke functies van de Nintendo DS en laten de speler zijn vaardigheden en reactievermogen beproeven in een race tegen de klok.

Gebruikers kunnen de vormgeving van Picross DS naar eigen wensen aanpassen. Er zijn tal van ‘skins’ vrij te spelen, met thema’s die uiteenlopen van natuur tot sport en videogamehelden. In de stand voor meerdere spelers is het mogelijk om met twee of drie spelers tegelijk tegen elkaar te strijden om zo snel mogelijk de puzzels van de Multi-Picross Mode te voltooien. Dankzij de Nintendo Wi-Fi Connection kunnen spelers in een Online Battle puzzelen tegen spelers van waar ook ter wereld!

Nintendo’s unieke Wi-Fi Connection Service biedt ook nog eens toegang tot een vrijwel onuitputtelijk aantal puzzels om te downloaden. Gebruikers kunnen de puzzels die ze maakten in de spelvariant My Picross online zetten, waarna andere spelers deze kunnen bekijken en downloaden. Daarnaast zijn ook officiële puzzels van Nintendo zelf beschikbaar om te downloaden. Liefhebbers van logica kunnen zich klaarmaken voor vrijwel eindeloze puzzelpret met Picross DS. Deze titel wordt op 11 mei gelanceerd. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €30.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box