Eerste Xbox 360 software voor Elder Scrolls beschikbaar

thumbnail

Gamers over de hele wereld raakte verslaafd aan dit spel en zijn vrijheid. Anno 2006 heeft Bethesda een opvolger uitgebracht, zou dit spel kunnen tippen aan zijn voorganger, of is dit maar een losse flodder?

Oblivion speelt zich af in de provincie Cyrodiil, een van de middelste provincies van het land Tamriel. Ter vergelijking, deel 3 speelde zich af in Morrowind, op het eiland Vvardenfell, dus maar een klein stukje van de gehele provincie. Bij Oblivion heb je echter de volledige provincie tot je beschikking staan. Oblivion begint, net als elk ander deel, met de speler in gevangschap. Je zit gevangen in de hoofdstad van Cyrodiil, genaamd Imperial City (middelste eilandje, precies midden in Cyrodiil). Tot dat plots de keizer, Uriel Septim met enkele bewakers komt binnen gestormt. De keizer is op de vlucht geslagen voor een moordpoging op hem en zijn zonen en moeten via een geheime gang in jouw cel ontsnappen. Na een korte introductie aan de keizer kun je met het gezelschap meelopen. Je loopt door de geheime gangen, waar je gaande weg een karakter aanmaakt. Hierbij kun je alles zelf instellen, naam, skills en je ras. Je kunt dus eigenlijk oneindig lang combinaties maken. Je kunt natuurlijk een nobele ridder worden, die met glimmend harnas en dito wapens de strijd aan gaat en het liefste alles op zijn weg opruimt. Of je kiest voor het verstand en wordt tovenaar. Hierbij heb je een groot arsenaal aan spreuken tot je beschikking, die weer onder te verdelen zijn in groepen (destruction, alteration, illusion etc) en kun je een totale hel creëren om je tegenstanders af te slachten. Natuurlijk kun je al dat gedoe met grote zwaarden en bijlen en spreuken helemaal niks vinden. Ook dan niet getreurd, je kunt altijd voor de wat sneaky skills kiezen en een dief worden.

Vandaag kun je voor de prijs van 200 (2.50 dollar) punten nieuwe Horse Armour aankopen voor The Elder Scrolls: Oblivion voor de Xbox 360. De armour zorgt voor een betere bescherming en brengt daarnaast een nieuwe look met zich mee. De update is nog niet in Nederland beschikbaar maar dit zal binnenkort wel van toepassing zijn.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x