Eén van de grootste Nederlandse lanceringen allertijden vanaf vandaag in de winkel

thumbnail

Donderdag 25 juni 2009 – 15:00 uur – Na bijna twee jaar ontwikkeltijd wordt vandaag het langverwachte vervolg op de succesvolle Overlord videogame, Overlord II wereldwijd gelanceerd. Het eerste deel van Overlord is wereldwijd inmiddels meer dan één miljoen keer verkocht en werd naar meer dan 25 talen vertaald. Naast Overlord II dat uitkomt op de Xbox 360, PlayStation3 en PC wordt de Overlord franchise vandaag ook voor het eerste uitgebracht op de platformen van Nintendo. Zo komt Overlord Dark Legend naar de Nintendo Wii en Overlord Minions naar de Nintendo DS.

Het eerste deel van Overlord werd bedolven onder de internationale game-prijzen en was de grote winnaar tijden de laatste editie van de Dutch Game Awards. De game werd geroemd om zijn unieke gameplay en vooral om de scherpe humor. Al voordat de titel beschikbaar komt, lijkt Overlord II de zomerhit van 2009 te worden. De eerste (internationale) recensies zijn lovend. De Nederlandse game scoort hogere cijfers dan Amerikaanse releases waaronder de nieuwe Ghostbusters game. De lancering gaat in Nederland en België gepaard met een grote campagne op Radio (Q Music en Radio 538 ), TV (MTV en TMF), online en print.

OverlordII is het vervolg op de populaire fantasy action adventure en is vanaf vandaag beschikbaar voor PLAYSTATION3, Xbox 360 en PC met volledige off- en online multiplayer modus met splitscreen. Overlord Dark Legend is exclusief ontworpen en ontwikkeld voor de Wii. De Minions worden bestuurd via de Wii Remote. Overlord Minions is een speciale puzzle action game, exclusief ontwikkeld voor Nintendo DS.

Bij de release van de drie hilarische titels van Overlord worden tevens speciale “Dark Tower”-gameplay-beelden geleverd voorzien van commentaar van de ontwikkelaar. In de video, waarin het onderwereldse domein van de Overlord wordt beschreven, is een hoofdrol weggelegd voor Lennart Sas, de Creative Director van Triumph Studios in Delft. De Netherworld Tower, die de Minions hebben gebouwd terwijl ze op zoek waren naar een nieuwe meester, herbergt niet alleen de privévertrekken van de Overlord maar is ook het thuis van de Minion Graveyard, de Forge en de Minion Burrows. De Overlord kan vanaf hier gevallen Minions doen herleven, nieuwe wapens en ander tuig smeden, een oogje op de hives van de Minions houden, de toren upgraden en natuurlijk zijn drie minnaressen verwennen.

De video en de nieuwe screenshots voor alle Overlord games zijn nu beschikbaar op www.overlordgame.com.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx