Een nieuw tijdperk begint bij Firaxis Games

thumbnail

2K heeft vandaag aangekondigd dat industrieveteraan en Chief Operating Officer van Firaxis Games, Heather Hazen, is gepromoveerd tot Studio Head, waarmee een nieuw tijdperk van ontwikkeling wordt ingeluid bij de legendarische interactieve entertainmentstudio achter Sid Meier’s Civilization, XCOM en het onlangs uitgebrachte en veelgeprezen Marvel’s Midnight Suns.

Als Studio Head zal Hazen de ontwikkelingsteams van Firaxis Games aansturen en de missie leiden om de beste strategiegames ter wereld te bouwen.  Met 22 jaar ervaring in gaming en entertainment kwam Hazen in 2020 bij Firaxis Games als Chief Operating Officer van de studio. Voor Firaxis Games was ze Executive Producer van Fortnite bij Epic Games en Plants vs. Zombies en Bejeweled bij PopCap Games.  Hazen’s promotie komt omdat Steve Martin, het hoofd van de Firaxis Studio, na meer dan 25 jaar bij de organisatie de studio verlaat.

“We zijn verheugd om Heather Hazen te verwelkomen als het nieuwe Studio Head van Firaxis Games en we geloven dat zij het succes dat Firaxis consequent heeft geleverd als onderdeel van het onafhankelijke studiomodel van 2K zal blijven stimuleren”, aldus David Ismailer, President van 2K. “2K en Firaxis Games zijn zeer dankbaar voor de basis die Steve Martin heeft gelegd tijdens zijn periode bij de studio, waarbij hij meer dan 30 lanceringen van games in drie genrebepalende franchises begeleidde, en voor de soepele overgang van Heather naar haar nieuwe functie.  Firaxis is een van de meest gerenommeerde studio’s van ons bedrijf en de industrie, en we hebben er alle vertrouwen in dat het team onder haar leiding geweldige dingen zal blijven doen.”

“Ik ben erg blij met deze kans om de legendarische erfenis van de studio voort te zetten, te beginnen met de aankondiging dat Firaxis bezig is met de ontwikkeling van de volgende iteratie van de legendarische Civilization-franchise”, aldus Hazen. “Ik heb het geluk samen te werken met enkele van de beste ontwikkelaars in onze industrie en we hebben plannen om de Civilization-franchise naar opwindende nieuwe hoogten te brengen voor onze miljoenen spelers over de hele wereld.  Daarnaast zullen we Marvel’s Midnight Suns blijven ondersteunen met post-launch content en nieuwe creatieve projecten voor onze teams verkennen.”

Ed Beach zal zijn rol als creatief directeur van het toekomstige Civilization voortzetten. Beach maakt al meer dan 15 jaar integraal deel uit van de ontwikkeling van Civilization-titels en leidde onlangs het ontwerp van Civilization VI, het best verkochte Civilization-spel tot nu toe.  De Civilization-franchise is een van de meest definitieve en gerenommeerde gamefranchises, met meer dan 65 miljoen verkochte exemplaren.

Daarnaast verlaat Jake Solomon, voormalig creatief directeur van de XCOM-franchise en Marvel’s Midnight Suns, de studio. Solomon vertrekt na meer dan twee decennia bij Firaxis Games en speelde een belangrijke rol in het revitaliseren van het tactische turn-based genre met de releases van XCOM: Enemy Unknown, XCOM 2 en Marvel’s Midnight Suns.

“Ik begin aan een nieuw hoofdstuk; maar ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mijn dromen te vervullen bij Firaxis Games,” aldus Solomon. “Ik ben iedereen dankbaar die heeft genoten van XCOM en Marvel’s Midnight Suns, en mijn ontwikkelings- en uitgeefpartners die hebben geholpen deze games tot leven te brengen.”

“Jake zorgde voor een revolutie in tactische turn-based games en legde de lat voor storytelling in het strategiegenre voortdurend hoger,” voegde Ismailer toe. “We hebben diepe waardering voor zijn werk en kunnen niet wachten om te zien wat hij hierna gaat doen.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx