EA lanceert Adidas Live-seizoen voor FIFA 09

thumbnail

Electronic Arts Inc. heeft vandaag een nieuwe premium-service voor EA SPORTS FIFA 09 bekendgemaakt: de dynamische updatefunctie adidas Live-seizoen werkt wekelijks de vorm van voetballers in het spel bij op basis van de prestaties van de echte spelers en zorgt voor een nog realistischere voetbalgame-ervaring. FIFA 09 zal gedurende het hele seizoen 2008-2009 wekelijks de echte voetbalwereld op de voet volgen. De nieuwe service zal de vormgegevens bijwerken van de Barclays Premier League, de Spaanse La Liga BBVA, de Franse Ligue 1, de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A en de Mexicaanse Primera División en is beschikbaar in FIFA 09 voor PLAYSTATION 3, Xbox 360 en PC.

FIFA 09 zal worden voorzien van dynamische gegevens en statistieken uit de echte voetbalwereld, waardoor het spel nog authentieker zal aanvoelen voor voetbalfans en gamers die gebruikmaken van deze online functie. De gegevens van adidas Live-seizoen zijn gebaseerd op de prestaties van de echte spelers in hun meest recente echte voetbalwedstrijden. Wanneer de prestaties van echte voetballers en voetbalteams tijdens het seizoen verbeteren of verslechteren, past de gameplay zich dynamisch aan.

“Deze ambitieuze en unieke aanpak is compleet nieuw voor voetbalgames”, zegt Andrew Wilson, vice-president en uitvoerende producent van de serie. “De game zal zich elke week aanpassen aan de echte situatie. Als Ronaldinho in het weekend een fantastische wedstrijd speelt, dan zul je dankzij adidas Live-seizoen het verschil merken in de game omdat zijn eigenschappen hierdoor worden verbeterd.”

Een wereldwijd netwerk van scouts houdt het hele seizoen de prestaties bij van alle voetballers in adidas Live-seizoen en zorgt er wekelijks voor dat speler- en teamgegevens nauwkeurig en uitgebreid worden bijgewerkt. De prestaties van de echte voetballers zijn van invloed op de spelereigenschappen in het spel. De bijgewerkte vormgegevens van adidas Live-seizoen worden naar FIFA 09 gedownload en vanaf de lancering van de game tot het einde van het seizoen 2008-2009 wekelijks bijgewerkt. Als gamers het spel eenmaal hebben geactiveerd, mogen ze een gratis* competitie uitproberen tot het einde van het seizoen 2008-2009.

EA heeft vandaag ook bekendgemaakt dat het een exclusieve licentieovereenkomst heeft gesloten met de Spaanse Liga BBVA en Liga Adelante. De partnership met de Spaanse La Liga geeft EA SPORTS exclusieve rechten om elke Spaanse club uit La Liga in games op te nemen. Zo kan de EA SPORTS FIFA-serie de meest realistische en recente games maken met authentieke en herkenbare tenues, teams en spelers.

“La Liga wordt alom beschouwd als een van de spannendste competities wereldwijd en we zijn heel tevreden met deze deal”, zegt Romain Rossi, directeur marketing van EA SPORTS. “Bij games uit de FIFA-serie is een realistische game-ervaring altijd de hoogste prioriteit geweest. Dankzij deze samenwerking kunnen we de game nog realistischer maken en krijgen de fans wat ze van EA SPORTS verwachten.”

De FIFA 09-demo zal 11 september wereldwijd beschikbaar zijn voor download op PLAYSTATION Network en Xbox LIVE.

Bij het ontwerp van FIFA 09 wordt rekening gehouden met de specifieke hardware van de verschillende platforms, zodat voor elk platform een unieke gameplay-ervaring ontstaat: PS3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo DS, PSP en mobiel.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box