EA kijkt naar mogelijkheden om advertenties in games te verwerken

thumbnail

Electronic Arts, ook wel EA, overweegt om eventueel advertenties in games te verwerken. EA’s CEO, Andrew Wilson, zou dit gezegd hebben tijdens een investeerderscall. Het zijn volgens hem kansen binnen de markt van traditionele games. Omdat games veel kosten om te ontwikkelen, zouden advertentie-inkomsten zeer welkom zijn. “We hebben interne teams die hier naar kijken. Echter zitten we nog in de beginfase dus details zijn er nog niet en het zal ook niet snel geïmplementeerd worden.” Hoe subtiel of opvallend de advertenties ook verwerkt zullen worden is onduidelijk. Het zou boarding in bijvoorbeeld EA Sports FC kunnen zijn op het veld, maar het zouden ook tussenfilmpjes kunnen zijn die je niet kunt skippen.

Electronic Arts (EA) is een van de grootste uitgevers van computerspellen ter wereld, met hoofdkantoren in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en heeft sindsdien een breed scala aan populaire games geproduceerd en uitgegeven. EA staat bekend om franchises zoals FIFA, Madden NFL, The Sims, en Battlefield.

Naast het ontwikkelen en uitgeven van games, heeft EA ook verschillende dochterondernemingen en studio’s over de hele wereld, waaronder BioWare, bekend van de Mass Effect- en Dragon Age-series, en DICE, de studio achter de Battlefield-franchise.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx