Duitser wint Yu-Gi-Oh! Championship Series

thumbnail

Op zondagavond in het Paasweekend werd Peter Groß uitgeroepen tot de meest succesvolle speler met de beste skills van de Yu-Gi-Oh! Championship Series (YCS), waar hij streed voor de titel en de daarbij horende prijzen.

Na 14 rondes, verspreid over twee dagen, overwon Groß 430 tegenstanders uit twaalf verschillende landen. Hierna moest hij het in de finale opnemen tegen de 15-jarige Jack Bruun uit Gothenburg (Zweden).

Groß won de wedstrijden met zijn versie van the Chaos Dragons deck, die hij zelf heeft ontwikkeld en uitgebreid heeft getest voor de Yu-Gi-Oh! Championschip Series. Bruun was een volwaardige rivaal met zijn bewonderenswaardige vaardigheid en sluwe tactiek verwerkt in zijn Dino Rabbit deck, maar werd uiteindelijk toch verslagen.

Het eindigde toen Groß met Lightpulsar Dragon de titel won en daarmee het prijzenpakket pakte. Een Notebook PC, een exclusieve YCS Prize Card, Game Mat, een uitnodiging voor de 2012 World Championship Qualifier: Europese kampioenschappen en nog veel meer.

Duellisten en deelnemers die niet speelden in het hoofdtoernooi, werden uitgenodigd om hun vaardigheden te testen op verschillende publieksevenementen, waarbij gestreden werd voor grote Yu-Gi-Oh! Cards, exclusieve gamematten en andere prijzen.

De 12-jarige Matthieu Labbe was hierbij één van de topspelers en verzamelde de meeste punten bij de publieksevenementen. Vier andere spelers, waaronder Peter Renab werden willekeurig gekozen uit alle deelnemers van de publieksevenementen. Beiden wonnen de beslissingswedstrijden en verlieten het event als trotse eigenaar van een exclusief exemplaar van de YCS Prize Card: Blood Mefist.

Het YCS Championship in Toulouse was het laatste grote Europese event. Maar de climax van het jaar komt eraan. Van 6 tot 8 juli is de stad Milaan host van de European Championships 2012.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x