Duitse DPoIG wil ‘killergames’ toekomst verbannen zien worden

thumbnail

Heini Schmitt, hoofd van de Hessen German Police Union (DPoIG) heeft gezegd dat een ban voor gewelddadige videogames moet gaan komen. De uitspraak is in navolging op de Duitse school shooting gedaan. “1/3 van de kinderen en jongeren hebben regelmatig te maken met een virtuele wereld waar ze zichzelf in gooien. Dat deze ontsnappingen uit de echte wereld naar moorddadige werelden bijdraagt aan dergelijke (hij verwijst hierbij naar de Duitse schoolmoorden) ziekelijke daden is wel duidelijk.” De man zegt zelfs dat de wereld niet slechter af zou zijn als er totaal geen killergames meer uitgebracht zouden worden. Of het voorstel van de man serieus genomen zal worden in het toch al vrij strenge Duitsland is natuurlijk afwachten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Waarschijnlijk spelen de mensen die dit soort uitspraken doen zelf nooit games. Omdat de politie te veel laat gebeuren geven ze de games maar de schuld. Wat maakt hun het uit of ze weg gaan of niet.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Dat ze eerst eens een begin maken met het terugtrekken van 18 jarigen uit de oorlogsgebieden in o.a. het Midden Oosten voordat ze dit soort flauwekul de wereld in slingeren….


Naar boven
2
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x