Directeur Pokemon videospellen onthult nieuwe gevechtsscenarios en communicatiefunctie in Pokemon X

thumbnail

Junichi Masuda, directeur van GAME FREAK inc., en Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokemon Company, hebben dinsdagavond in Los Angeles deelgenomen aan de Developer Roundtable van Nintendo op de jaarlijkse gamebeurs E3. Ze bespraken de geschiedenis van Pokemon en nieuwe features uit de videospellen Pokemon X en Pokemon Y, die op 12 oktober 2013 wereldwijd geïntroduceerd worden voor de systemen in de Nintendo 3DS-familie. De heer Masuda maakte bekend dat in Pokemon X en Pokemon Y een nieuwe communicatiefunctie haar opwachting maakt: het Player Search System of PSS. Daarnaast presenteerde hij twee nieuwe gevechtsscenario’s waarmee spelers tijdens hun ontdekkingstocht in de regio Kalos te maken krijgen: Horde Encounters (krachtmetingen met meerdere tegenstanders tegelijk) en Sky Battles (luchtgevechten). Deze nieuwe gevechtsformats betekenen dat Pokemon Trainers hierop voorbereid moeten zijn en een Pokemon-team moeten samenstellen dat een overmacht aan Pokemon kan weerstaan of het op kan nemen tegen Pokemon die hoog in de lucht vliegen.

Via PSS kunnen spelers verbinding maken, vechten en ruilen met andere spelers. Met PSS is het heel eenvoudig mensen te vinden die Pokemon X of Pokemon Y spelen, of ze zich nu dicht bij je in de buurt bevinden of aan de andere kant van de wereld. Als deze nieuwe communicatiefunctie is ingeschakeld, wordt het aan de spelers gemeld wanneer er iemand in de buurt Pokemon X of Pokemon Y speelt. De speler heeft dan de mogelijkheid om draadloos met hem of haar te vechten of te ruilen. Spelers met een internetverbinding kunnen via PSS bovendien verbinding maken met spelers van Pokemon X en Pokemon Y waar ook ter wereld. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk vechten of ruilen met andere personen die dicht bij hen of duizenden kilometers van hen vandaan zijn.

Wanneer Pokemon zoals Houndour, Axew, Tauros en Miltank en masse in het wild verschijnen in Pokemon X en Pokemon Y, hebben spelers te maken met een Horde Encounter. In vorige Pokemon-spellen was tijdens Pokemon-gevechten het aantal Pokemon aan beide zijden gelijk, zoals bij een gevecht van één tegen één of een Triple Battle. Horde Encounters geven het gevecht een nieuwe, intense dimensie die een speler dwingt om met slechts één Pokemon tegen meerdere wilde Pokemon tegelijk te vechten. Spelers moeten ervoor zorgen dat hun Pokemon over aanvallen beschikt waarmee hij meerdere Pokemon tegelijk kan aanvallen, want anders zullen ze tijdens het gevecht snel het onderspit delven.

In Pokemon X en Pokemon Y komen Trainers voor die de spelers uitdagen tot Sky Battles. Dit zijn hevige gevechten waarbij de actie zich hoog boven de grond afspeelt. Tijdens hun reis door de regio Kalos komen de spelers Trainers tegen die op hoge rotsen of op andere afgelegen plaatsen staan en willen vechten. Spelers kunnen echter alleen aan dit nieuwe gevechtsscenario deelnemen als ze bepaalde Pokemon in hun team hebben die kunnen vliegen. Het Sky Battle is een prachtig schouwspel dat de Pokemon-videospellen nog opwindender maakt.
Tijdens de Developer Roundtable van Nintendo op de E3 werden ook tot nu toe onbekende Pokemon geïntroduceerd:

– Talonflame, een evolutie van de onlangs gepresenteerde Fletchling, is een Pokemon van het type Fire en Flying die een nog niet eerder vertoond niveau van snelheid en vuurkracht bereikt. Wanneer hij op zijn prooi duikt, haalt hij snelheden van wel 500 km per uur. Talonflame kan zijn tegenstanders met vernietigende trappen aanvallen. De sintels spuwen van zijn lichaam als hij door de lucht zoeft. Talonflame kent Brave Bird, een van de krachtigste aanvallen van het type Flying. Ga echter voorzichtig om met Brave Bird, want de ongelooflijke kracht van deze aanval brengt ook schade toe aan de gebruiker.

– Clauncher, een Pokemon die over Water Gun beschikt, gebruikt zijn bovenmaatse klauw niet alleen om zijn prooi te pakken, maar ook om gecondenseerd water op anderen af te vuren. Dit gebeurt met zo veel kracht dat rotsblokken tot gruis verpulveren. Clauncher (type Water) kan zijn reusachtige klauw ook gebruiken voor Crabhammer, een krachtige aanval van het type Water. Hiermee heeft hij een grotere kans om een beslissende klap uit te delen en tegenstanders te verpletteren. Beslissende klappen die aan vijandige Pokemon worden uitgedeeld, brengen tweemaal zo veel schade toe als normaal het geval is.

– Sommigen zullen misschien zeggen dat Skrelp (type Poison en Water) niet meer is dan een rottend stuk kelp. Laat je echter niet misleiden door zijn uiterlijk. Skrelp maakt juist ten volle gebruik van zijn bijzondere uiterlijk door net te doen alsof hij slechts een stuk zeewier is. Wanneer een prooi voorbijkomt, dompelt Skrelp hem onder in vergif, zodat hij zich tijdens een aanval niet kan verweren. Skrelp valt aan met Sludge Bomb, een aanval van het type Poison waarmee vijandige Pokemon vergiftigd kunnen worden. Een vergiftigde Pokemon wordt gedurende een gevecht langzaamaan schade toegebracht.

Tevens is er bekendgemaakt dat Pokemon X en Pokemon Y de eerste Pokemon-spellen zijn die in een van de volgende zeven talen gespeeld kunnen worden: Engels, Japans, Koreaans, Frans, Italiaans, Duits of Spaans.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x