Dille: Sony zelfverzekerd van PS3 plannen, PSP piraterij vormt probleem

thumbnail

Sony’s Peter Dille heeft gezegd dat hij overtuigd is van de kracht van Sony’s strategie voor dit jaar wat betreft de PlayStation 3 en de PlayStation Portable. Volgens de man heeft Sony elk jaar een event genaamd Destination PlayStation. Op dit event, niet bedoeld voor de pers, zal Sony aan third party developers uitleggen wat de strategie en de plannen zijn voor een bepaald jaar (in dit geval dus 2009). Volgens Dille zal men aan de developers het nodige moois gaan vertellen. “Als ze de planning te horen krijgen snappen ze waarom een prijsverlaging voor de console niet nodig is”, zo denkt hij.

Dille zegt verder dat de piraterij op de PlayStation Portable een probleem is. De verkoopcijfers lijden hier dan ook flink onder zo geeft de man toe via de QJ. “Het is niet goed voor ons en voor de development community. We kunnen naar data van BitTorrent kijken en kunnen zien hoeveel copies van bijvoorbeeld Resistance Retribution er vanaf dag 1 van de launch gedownload worden op een illegale manier, en het is ziekmakend. We steken veel tijd in het oplossen van dergelijke problemen,” aldus Dille. De man benadrukt dat Sony op een legale manier de komende tijd wil benadrukken hoe groot het probleem is voor PSP bezitters. “Als ze snappen dat hierdoor een platform kan verdwijnen, dan betalen ze hopelijk wel voor content.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  hierdoor was ik al snel overtuigd dat silent hill 5 meuk was en de schijf prima functioneerd als onderzetter

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  ik download ook wel eens een game voor de pc die ook op een ps3 is kan ik rustig kijken of ik het wat vind want al vind ik het echt geweldig dan koop ik het op de ps3

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  2009 = goed jaar tot nu , staf de gewone mens die niet copieerd en dan pas gaan ze de betekkenis van boycoten verstaan kijk maar naar pc met un dmr ,waar ea voledig van af stapt + voledig via internet dn weiger ik ook om gammes te koppen . belgie” met un limit op downloaden en geen psn cards . geef mij binnekort prototype en infamous en sacred 2 voor ps3 + sims 3 pc.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Het zijn veel verschillende titels dit jaar, denk dat men met sommige titels wel verkooptoppers in handen heeft, maar games als InFamous etc moeten het nog maar eens waar maken.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  :DTja de line-up van 2009 ziet er gruwelijk uit. Zolang de marketing wat beter wordt


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx