Deze 16 teams strijden op 31 maart om het Splatoon European Championship

thumbnail

Binnenkort strijden Europa’s beste Inklings om de ultieme eer tijdens het Splatoon European Championship dat plaatsvindt tijdens het Polymanga-evenement in Zwitserland. Met hun eigen Nintendo Switch-systemen en exemplaren van Splatoon 2, zullen 16 ijzersterke teams strijden om de Europese kampioenstitel. Onder hen ook de winnaars en tweedeprijswinnaars van de lokale toernooien die het afgelopen jaar zijn gehouden, in aanloop naar deze grote finale.

Het toernooi begint met kwalificatierondes op 30 maart en de ochtend van 31 maart, waarbij de 16 aanwezige teams zullen strijden om de vier felbegeerde finaleplekken. Op 31 maart om 13:00 uur worden de zinderende halve finale en finale live uitgezonden op Nintendo’s YouTube-kanaal en op Twitch. Daarna gaat het winnende team naar huis met een speciale trofee, een speciaal shirt, en de titel van Europees Splatoon-kampioen.

De 16 teams die strijden voor een plek in de halve finale en finale die live worden uitgezonden zijn:

• Nederland: Polderlantis (winnaar van het Nederlandse kampioenschap) en Team.Extensions (tweede plaats)
• België: Overtime (winnaar van het Belgische kampioenschap)
• Verenigd Koninkrijk: Team Mako (winnaar van het VK-kampioenschap) en 4D (winnaar van een wildcard-toernooi)
• Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland: Gucci Gang (winnaar van het Duitse kampioenschap) en Hallo! (tweede plaats)
• Frankrijk: Alliance Rogue (winnaar van het Franse kampioenschap) en EL Firmament (tweede plaats)
• Spanje: Spanish Army (winnaar van het Spaanse kampioenschap) en Archicosmus (tweede plaats)
• Italië: NinPlayers (winnaar van het Italiaanse kampioenschap) en CrossInk (winnaar van een Italiaans online-kampioenschap)
• Portugal: Hexagone (winnaar van het Portugese kampioenschap)
• Rusland: Red Ink (winnaar van het Russische kampioenschap) en Splat Tim (tweede plaats)
Nederlands kampioen Polderlantis werd opgericht na de aankondiging van het Splatoon European Championship van Nintendo met spelers uit verschillende online-teams. Ze kennen elkaar sinds 2015. Riolu heeft de andere teamleden gecontacteerd om een team te vormen en deel te nemen aan het Official European Splatoon Championship. Ze hadden niet veel ervaring als team, maar beleefden enorm veel lol in de voorbereiding naar de finale tijdens Dutch Comic Con. Intussen hebben ze veel geoefend, ook met andere teams. Tijdens de kwalificaties op Firstlook Festival hebben ze elkaar voor het eerste live ontmoet. Ze hebben genoten van het Nederlands kampioenschap en de steun van hun vele supporters. Ze kijken enorm uit naar het Splatoon European Championship en zullen hun uiterste best doen om Nederland te vertegenwoordigen!

Team.Extensions is een team dat speciaal werd opgericht door Dave (Hat.FLAC) om deel te nemen aan het Nederlandse Splatoon Kampioenschap in 2017. Ze kenden elkaar via online toernooien en hebben zo een team gevormd. Tijdens de finale van Dutch Comic Con Winter Edition in 2017, hebben ze nipt verloren van Polderlantis en zijn als tweede geëindigd. Ze zijn toen tijdelijk weer uit elkaar gegaan om weer te spelen met hun oorspronkelijke teams, tot ze een wildcard kregen voor het Splatoon European Championship. Ze zijn momenteel hard aan het trainen om hopelijk een mooie prestatie neer te kunnen zetten tijdens het Splatoon European Championship.

Team Overtime is opgericht voor de European Cup Splatoon. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een hecht en competitief Splatoon-team! Overtime is een mooi voorbeeld van een echt Belgisch Team omdat het een mix is van Franstalige en Nederlandstalige spelers die België waardig zullen verdedigen tijdens het Splatoon European Championship. Robbe, Dell, Loulo en Nevi, die helaas niet kan deelnemen en vervangen wordt door Mr. Good, kenden elkaar reeds twee jaar online. Ze hebben elkaar voor het eerst live ontmoet tijdens de kwartfinales van het Official Belgian Splatoon 2 – Championship op GameForce.

Volg ons op Twitter om vanaf 30 maart regelmatig updates te krijgen over onze Nederlandse en Belgische teams en hun poging om via de kwalificatierondes de finale te bereiken.

Voordat de eindfase van het toernooi begint, vindt op Polymanga een speciaal virtueel concert plaats. Daarbij verschijnen Lorelei en Mariana van het popidool-duo Tentacool op het podium om diverse nummers met een liveband mee te zingen en hun coolste danspasjes te demonstreren. Het hele concert wordt vanaf 12:00 uur live gestreamd op Nintendo’s YouTube-kanaal en Twitch.

De beste Splatoon 2-teams uit heel Europa nemen het tegen elkaar op tijdens het Splatoon European Championship. De eerste rondes vinden plaats op 30 en 31 maart, gevolgd door de halve finale en finale die op 31 maart live worden gestreamd. Het speciale Tentacool-concert begint om 12:00, om 13:00 uur gevolgd door de halve finale en finale van het toernooi. Beide evenementen worden live gestreamd op Nintendo’s YouTube- en Twitch-kanalen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box