Demo van SSX speelt zich af in de Rocky Mountains en Nieuw-Zeeland

thumbnail

EA SPORTSTM heeft vandaag bekendgemaakt dat de langverwachte demo van EA SPORTS SSX nu beschikbaar is via Xbox LIVE en morgen voor PlayStation Network. In de demo kunnen gamers twee afdalingen uitproberen: een race door de Rocky Mountains en een trick-evenement in Nieuw-Zeeland. De demo met online functionaliteit geeft een voorproefje van de manier waarop spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in het belangrijkste speltype van SSX: Explore. De demo kan tot 20 maart 2012 worden gedownload.

Net als in de volledige versie van Explore kun je in de demo je eindtijden bij races en je scores bij trick-evenementen posten. Er wordt dan een ‘ghost’ van je afdaling geüpload naar de SSX-server. Zo’n ghost laat precies zien hoe je de afdaling hebt gedaan, van de gevolgde lijn tot de gemaakte tricks. Je kunt het opnemen tegen ghosts van vrienden en je eigen ghosts laten racen en tricken, zonder dat je zelf achter je console zit.

“Bij het ontwerp van de online functie van de nieuwe SSX wilden we rekening houden met de drukke levens van de spelers, waardoor er niet altijd vrienden online zijn om mee te gamen”, vertelt Todd Batty, creatief regisseur van SSX. “Het speltype Explore past in dat plaatje en biedt de mogelijkheid om het op te nemen tegen tijden en scores van vrienden wanneer jij dat wilt. In de andere component van het online gedeelte, Global Events, kun je het in doorlopende toernooien realtime opnemen tegen echte mensen, maar dan wel met de mogelijkheid om in en uit te stappen wanneer jij dat wilt. We denken dat gamers veel plezier gaan beleven aan deze nieuwe versie van een echte klassieker.”

SSX, een van de meest bejubelde arcade-franchises aller tijden, komt terug met een moderne versie waarin je de kenmerkende grappige en intense gameplay kunt ervaren op de mooiste locaties ter wereld. SSX maakt gebruik van topografische satellietgegevens van NASA en biedt een uitgestrekte wereld die je kunt verkennen. Je kunt je van bergen storten op negen verschillende, zeer realistische locaties en stunts doen alsof je leven ervan afhangt in de speltypen Race, Trick en Survive. Daarnaast tillen de online functies Explore, Global Events en RiderNet (het aanbevelingssysteem van SSX) sociaal en competitief gamen naar een ongekend hoog niveau. Het wordt nu nog leuker en eenvoudiger om met vrienden de strijd aan te gaan zonder lobby’s of wachttijden.

SSX is een van de hoogst aangeschreven titels van de E3 en staat op maar liefst 14 lijsten met 2012-games waarop iedereen zit te wachten. SSX is in Europa vanaf 1 maart beschikbaar voor het PlayStation 3 computer entertainment systeem en het Xbox 360 video game and entertainment systeem.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Ik ben hem aan het downloaden ik ben benieuwd nog nooit zo’n game gespeeld deze lijkt me erg vet


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box