Demo van Fire Emblem: Awakening aanstaande

thumbnail

Deze lente verschijnt het langverwachte nieuwe deel van de tactische role-playing-serie Fire Emblem: Awakening voor Nintendo 3DS, ontwikkeld door Intelligent Systems. In Europa is dit spel verkrijgbaar vanaf 19 april, als fysiek exemplaar in de winkel en als download in de Nintendo eShop. Op dezelfde dag verschijnt de Nintendo 3DS XL Limited Edition Pack met Fire Emblem: Awakening voor geïnstalleerd. Dit pack bestaat uit een exclusief blauw, met Fire Emblem-artwork versierd, Nintendo 3DS XL-systeem waarop het spel al is geïnstalleerd. Nintendo of Europe maakt tevens bekend dat vanaf 28 maart een demo van het spel beschikbaar is in de Nintendo eShop, zodat Nintendo 3DS-spelers een voorproefje op de actie kunnen nemen.

Deze week kunnen spelers zich alvast voorbereiden op de komende strijd via de officiële website van Fire Emblem: Awakening met gedetailleerde informatie over spelmogelijkheden, personages en klasses. De ontwikkeling van het spel wordt besproken in het Iwata vraagt: Fire Emblem: Awakening interview met Intelligent Systems, terwijl je de profielen van helden en schurken kunt bekijken op de officiële Nintendo 3DS Facebook-pagina.

In Fire Emblem: Awakening kun je je eigen personage maken om hiermee een episch role-playing-avontuur te beginnen. Sluit je aan bij Prince Chrom en de Shepherds en probeer de schermutselingen tussen de koninkrijken Ylisse en Plegia te sussen om oorlog te voorkomen, terwijl de wereld ook nog eens wordt bedreigd door legers ondode vijanden. Als commandant van je leger moet je tijdens turn-based gevechten plannen smeden, tactische keuzes maken en de unieke krachten van je eenheden optimaal benutten om alle vijanden in de pan te hakken. Gevechten tussen eenheden worden getoond in filmachtige scenes waarin je zelf het cameraperspectief kunt kiezen, bijvoorbeeld om in een eerstepersoons perspectief te zien hoe je personage de genadeklap uitdeelt.

Laat je formidabele heldenleger steeds verder groeien door bondgenootschappen te sluiten met de vele personages die je ontmoet. Je helden worden door jouw aansturing niet alleen steeds sterker en effectiever, ze kunnen ook vriendschappen vormen en trouwen om kinderen voort te brengen die vervolgens samen met hun ouders het slagveld betreden. Zo kun je tegelijk optreden als koppelaar om huwelijken te smeden, en als strateeg om het sterkste leger ooit te kweken. Door de vele mogelijkheden om personages aan elkaar te koppelen, verlopen geen twee spellen hetzelfde. Net als in eerdere Fire Emblem-spellen gaat een personage voorgoed verloren als hij of zij in de strijd bezwijkt, al is er nu ook een stand waarin gevallen helden bij het volgende gevecht weer paraat staan, speciaal voor beginners en RPG-liefhebbers die deze serie wel eens willen proberen.
Andere grote vernieuwingen in Fire Emblem: Awakening zijn onder meer de spectaculaire 3D-filmpjes met gesproken Engelse of Japanse tekst, de nieuwe tactische mogelijkheid om personages in elkaars buurt te plaatsen waardoor ze samenwerken en hun relatie verbetert. Via draadloze communicatie vind je nog meer uitdagingen door met een vriend samen te werken om buitengewone vijanden te verslaan (hiervoor hebben beide spelers een Nintendo 3DS en een exemplaar van het spel nodig).

Voor het eerst in de serie kun je aanvullende content downloaden via SpotPass en betaalde opties die vanaf de lancering beschikbaar zijn. Via SpotPass krijg je gratis toegang tot legendarische teams van andere Fire Emblem-titels in de serie, speciale voorwerpen, nieuwe plattegronden en co-op-uitdagingen. Via betaalde content kun je de hoofdcampagne uitbreiden met nieuwe vechtscenario’s die meer inzicht geven in de achtergrondverhalen van je personages en nieuwe leden aan je team toevoegen, waarna je alle verzamelde ervaringspunten, voorwerpen en goudstukken kunt overzetten naar je hoofdavontuur. Voor een beperkte tijd na de lancering zal de eerste aanvullende plattegrond gratis downloadbaar zijn. Op deze plattegrond kun je een speciaal, legendarisch personage rekruteren om dit vervolgens in je hoofdavontuur te gebruiken!
Terwijl Europese fans vol verwachting uitkijken naar de release van Fire Emblem: Awakening, is het spel in de VS inmiddels warm verwelkomd door de vakpers.

Fire Emblem: Awakening verschijnt op 19 april in Europa, als fysiek exemplaar in de winkels, als download in de Nintendo eShop en als onderdeel van de Nintendo 3DS XL Limited Edition Pack met Fire Emblem: Awakening voor geïnstalleerd.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box