De tweede week van het Hanabi festival is goed voor meer retro-games

thumbnail

In de tweede week van het Hanabi Festival komen twee nooit eerder in Europa uitgebrachte klassiekers naar de Virtual Console. Daarnaast komen deze week nieuwe downloadbare games voor WiiWare en Nintendo DSiWare beschikbaar.

Voor de Virtual Console verschijnen twee tijdloos sterke games: de Turbografx-hit Bomberman’94 is nu voor het eerst buiten Japan uitgebracht, terwijl Europese spelers nu ook kunnen kennismaken met een spel dat voorheen alleen in de VS was uitgebracht: Zodas Revenge: StarTropics II. In deze NES-klassieker kunnen spelers op avontuur met Mike Jones, een ijzersterke pitcher en parttime avonturier.

Voor WiiWare verschijnen deze week 5 Spots Party, waarin je naar verschillen moet speuren, en Karate Phants: Gloves of Glory, waarin je je een weg naar de top moet knokken met de olifant van je keuze.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt deze week ook een nieuwe game beschikbaar in de DSiWare Art Style Serie – Art Style: BOXLIFE.

VIRTUAL CONSOLE BOMBERMAN’94
(HUDSON SOFT, Turbografx, 700 Wii Points)

Bomberman keert terug naar Bomber Planet om orde op zaken te stellen! Deze planeet is door de boosaardige Bagular namelijk in vijf gebieden opgesplitst.

Naast de negen leden van de Bomber-familie, komt ook de kangaroe ROOI een pootje helpen. Let op de eieren die soms verschijnen als je blokken opblaast, als je daar namelijk op springt komt ROOI tevoorschijn om je te helpen. Elke versie van ROOI heeft zijn eigen speciale vaardigheden. Maak hier slim gebruik van om als overwinnaar uit de strijd te komen.

De Battle Game Mode biedt tien stages vol explosieve actie, inclusief nieuwe foefjes, zoals bommen die pijlen volgen. Je kunt ook met twee spelers tegen twee anderen strijden.

VIRTUAL CONSOLE – ZODAS REVENGE: STARTROPICS II
(NINTENDO, NES, 600 Wii Points)

Mike Jones, de pitcher van het high-school-team en parttime avonturier, is terug voor nieuwe avonturen. Dit keer zal hij niet door de ruimte maar door de tijd reizen.

Dit vervolg op StarTropics (ook verkrijgbaar voor de Virtual Console) was voorheen alleen verkrijgbaar in de VS, waar het als een van de laatste titels voor de NES verscheen. Mike Jones maakt dit keer een spannende reis door de tijd, van het Stenen Tijdperk tot het Wilde Westen.

Tijdens deze reis ontmoet je niet alleen historische figuren als Leonardo da Vinci en Cleopatra, je krijgt ook te maken met de wrekers van Zoda, de buitenaardse leider die Mike aan het eind van zijn eerste avontuur versloeg. Is Zoda misschien weer opgestaan?

WiiWARE – 5 SPOTS PARTY
(COSMONAUT GAMES, 500 Wii Points)

5 Spots Party is gebaseerd op de populaire puzzels waarin je verschillen tussen afbeeldingen moet ontdekken.

Er zijn drie spelstanden waarin het steeds de bedoeling is zo veel mogelijk verschillen te vinden in de getoonde afbeeldingen. In de Party Modes moet je het tegen andere spelers opnemen en zoveel mogelijk verschillen vinden. In de 1 Player Mode moet je de verschillen vinden voordat de tijd is verstreken om zoveel mogelijk punten te verdienen. Kun jij de hoogste score op je naam zetten?

WiiWARE – KARATE PHANTS: GLOVES OF GLORY
(SNAPDRAGON GAMES, 800 Wii Points)

Grijze, zware krijgers uit alle hoeken van de wereld komen bij elkaar voor een toernooi waar de grond van zal dreunen. Wie mag zich de sterkste olifant aller tijden noemen? Kies je krijger en gebruik slurf en poten om je een weg naar de overwinning te knokken!
Karate Phants is vechtspel voor 1-2 spelers waarin olifant-tegen-olifant wordt gestreden met personages uit de strips van Otto Waalkes. Knok je een weg voorbij computergestuurde tegenstanders om kampioen te worden, of neem het op tegen een vriend.

NINTENDO DSiWARE – ART STYLE: BOXLIFE
(NINTENDO, 500 DSi Points)

De Art Style-serie bestaat uit unieke, eenvoudig te bedienen spellen met stijlvolle beelden en indrukwekkende geluidseffecten.
BOXLIFE is een uniek puzzelspel dat je uitdaagt om zo snel en handig als je kunt doosjes in elkaar te vouwen. Raak simpelweg het touchscreen aan met de stylus om het papier in beeld te knippen en te vouwen. In de spelstand R&D kun je vertrouwd raken met de vele verschillende patronen waarvan je doosjes kunt maken. De tijd loopt, dus probeer de doosjes zo snel mogelijk te voltooien! In de spelstand Factory moet je proberen binnen de tijd uit een enorm groot vel papier zoveel mogelijk doosjes te maken. Hiermee verdien je geld dat je kunt gebruiken om voorwerpen voor in je virtuele huis te kopen. Zorg dat je geen papier verknoeit, want de prijs hiervan wordt van je verdiende geld afgetrokken!

Het Wii-winkelkanaal wordt continu aangevuld met spannende en verfrissende games, dus houdt dit kanaal in de gaten en ga naar www.wii.com voor nieuws over de nieuwste games voor WiiWare en de Virtual Console. Gedownloade spellen kunnen worden opgeslagen in het interne geheugen van de Wii of op een SD-kaart, om respectievelijk aan het Wii-menu of het SD-kaartmenu te worden toegevoegd. Zo kunnen spelers er altijd snel en gemakkelijk toegang tot krijgen.

Voor de onlangs gelanceerde Nintendo DSi verschijnen ook regelmatig nieuwe Nintendo DSiWare-spellen. Houd www.nintendo.nl en het Nintendo-kanaal van je Wii in de gaten voor het laatste nieuws over DSiWare.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x