De Revolution controller wederom op de foto

thumbnail

De website van IGN is achter de specificaties van de Nintendo Revolution gekomen. Zo zou de IBM Broadway CPU geklokt zijn op een snelheid van 729 Mhz. De GameCube Gekko CPU, om even te vergelijken, loopt op dit moment op zo’n 385Mhz terwijl de Xbox 360 processor op 3.2 Ghz draait. De originele Xbox werkt op 733 Mhz en is daarmee zelfs nog nagenoeg even snel dan de Nintendo Revolution wat dat betreft.

De “Hollywood” GPU (grafische chip) draait op 243 Mhz, iets dat dus vergelijkbaar is met een Nvida GeForce 6X00 kaart. De GameCube GPU draait op 162 Mhz en is daarmee dus zo’n 33% minder snel. 3 MB aan texture geheugen zou daarnaast aanwezig zijn. Meer geheugen vinden we natuurlijk als we het hebben over het RAM-geheugen. Zo zou de Revolution 88MB aan Random Access Memory bezitten, de Cube bezit er 40. Dit is dus een stuk minder dan vooraf verwacht werd. De PS3 en de Xbox 360 bezitten ongeveer zo’n 512 MB geheugen, al is dat bij de PS3 nog niet officieel bekend. De originele Xbox moet het doen met 64 MB.

Dit is al een tijdje geleden, maar deze zelfde website heeft vandaag nog enige screens weten te posten van de Revolution controller.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box