De Creatures komen weer terug

thumbnail

Van 1996 tot 2001 hebben deze schattige beestjes meer dan 200 miljoen gamers vermaakt op de pc, de PlayStation en handhelds. Er zijn talloze prijzen gewonnen en er is een grote internationale gamefranchise ontstaan.

10 jaar later brengen ontwikkelaar Fishing Cactus, distributeur Bigben Interactive en franchise-eigenaar Gameware een gloednieuw spel uit dat op deze ongelooflijke licentie is gebaseerd.

De bedoeling is om de karakteristieke eigenschappen en integriteit van de eerdere games te behouden. Het nieuwe deel is gratis te spelen en wordt uitgebracht voor de pc, de Mac en iOS-platforms (iPod, iPhone en iPad). Er zal tevens een collector gift box boordevol verassingen verkrijgbaar zijn.

Waar gaat Creatures over?
Creatures modelleert echt bestaande biologische systemen in de computer. De systemen krijgen hun eigen biochemie, hersenen, digitale DNA en leefomgeving.

Niets van het gedrag dat je ziet, is specifiek geprogrammeerd. De Creatures maken hun eigen keuzes en leren van hun vergissingen. Je leidt ze door hun leven, helpt ze tijdens moeilijke perioden en geniet van de mooie momenten. Als ze volwassen zijn, kunnen Creatures paren. Hun kinderen krijgen hun eigen unieke genetische materiaal.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles, variërend van poses tot unieke chemische reacties in hun bloedstroom, is genetisch gespecificeerd. Wie weet? Een wezen van de tiende generatie kan veel intelligenter zijn dan de wezens waarmee je begint.

De Creatures wonen in hun eigen wereld: Albia. Albia is een enorme wereld. Er zijn talloze spannende locaties die je kunt bezoeken, en de wereld herbergt evenveel gevaren. De Creatures die je broedt, zijn zogenaamde Norns. Norns zijn zachtaardig, nieuwsgierig en sociaal; ze zijn leergierig en willen alles uit het leven halen. Grendels wonen in de bomen en hebben ander genetisch materiaal; ze zijn gewelddadig, stelen eten en dragen ziekten met zich mee.

Creatures is vooral een spel om van te genieten. Je kunt je zoveel met dingen bemoeien als je wilt. Het ultieme doel is om meerdere generaties Norns te kweken. Misschien word jij wel de vader of moeder van de eerste superintelligente Norn!

Creatures draait volledig om leven met kunstmatige intelligentie. Door de bouwstenen van het leven te modelleren, geloven wij dat je binnen digitale apparatuur levensecht gedrag kunt creëren. Sinds de originele Creatures (dat in 1996 is uitgebracht) tot aan Creatures Docking Station (onze gratis internettitel met talloze functies) hebben we de wereld laten kennismaken met Norns, Ettings en de Grendels in Albia, die spelers van alle leeftijden hebben weten te bekoren en mensen kennis hebben laten maken met de talloze wonderen achter leven op basis van kunstmatige intelligentie, genetica, biochemie en programmeren… dit alles via unieke en geavanceerde technologie en boeiende gameplay.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

Ik heb gehoord dat je ook grendels kunt kweken. Hoe moet dat dan??:


Naar boven
1
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x