Dartele Dino’s op de Nintendo DS

thumbnail

Sinterklaas en de kerstman hoeven niet lang te zoeken naar het meest gewilde cadeautje van december, want er is een geheel nieuw Yoshi-avontuur voor de Nintendo DS! Als de schoolkinderen op het eiland zijn ontvoerd, trekt Yoshi eropuit om geheel nieuwe uitdagingen te overwinnen, waarbij hij de hulp van zijn vier babyvriendjes goed kan gebruiken. Yoshi’s Island DS komt exclusief naar de Nintendo DS op 1 december 2006.
Yoshi’s Island DS is de langverwachte opvolger van Yoshi’s Island, het nog steeds alom geprezen meesterwerk dat in 1996 werd uitgebracht voor de SNES. Spelers kunnen eindelijk terugkeren naar de kleurrijke wildernis van Yoshi’s Island in dit 2D-platform-avontuur vol ultieme Nintendo-fun. Als de kinderen van het eiland zijn ontvoerd, is het de taak van Yoshi om samen met Baby Mario, Baby Peach, Baby Wario en Baby Donkey Kong op avontuur te gaan, met als doel het bevrijden van de kinderen. Onderweg zal Yoshi zijn kenmerkende moves, zoals het opslokken van vijanden en het schieten van eieren, hard nodig hebben, want het eiland wemelt van de vijanden die van alles proberen om de baby’s van Yoshi’s rug te roven.

De vier baby’s kunnen op hun beurt Yoshi helpen tijdens zijn missie om de schoolkinderen te redden. Met Baby Mario op zijn rug kan Yoshi veel sneller rennen en voorkomen dat platformen omlaag vallen. De papaplu van Baby Princess Peach is meer dan een modieus accessoire, hiermee kan Yoshi door de wolken zweven om hoger gelegen platformen te bereiken. Baby Donkey Kong kan zijn kwaliteiten als slingeraap gebruiken om afgelegen locaties te bereiken, terwijl Baby Wario zijn stempel op de actie zet door wat extra gewicht in de strijd te gooien.

Het is de telkens de taak van de speler om de baby veilig naar het eind van een level te brengen. Onderweg moeten de meest ingenieus opgestelde hindernissen worden overwonnen, terwijl de levels ook nog eens royaal grossieren in geheime ruimtes en bonusvoorwerpen. Het vereist nogal wat zoek- en puzzelwerk om alle goed verstopte bloemen en rode munten te vinden, maar het loont de moeite, omdat op deze manier extra levels en uitdagingen kunnen worden vrijgespeeld. De spelwerelden worden uitgestrekt over de twee schermen van de Nintendo DS voor een uniek zicht op de actie. Door het ruime verticale spelaanzicht kunnen spelers van de duistere grotten op het onderste scherm naar de wolken op het bovenste scherm klimmen voor een alternatieve route door het level. Dit is echt het mooiste en beste avontuur dat Yoshi ooit beleefd heeft!

Yoshi’s Island DS is verkrijgbaar in Europa vanaf 1 december 2006. De verwachte verkoopprijs is €39,95.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx