Crysis 3

thumbnail

Ontwikkelaar Crytek heeft onderhand een aardige naam opgebouwd in de game industrie. Ze staan er om bekend om grafisch enorm hoogstaande games te ontwikkelen, denk aan namen als Far Cry en Crysis. Vanzelfsprekend mogen we dus verwachten dat de games van een ontwikkelaar als deze er uit zullen springen. Far Cry 3 heeft dit recentelijk nog bewezen, maar nu staat Crysis 3 voor de deur. Sinds ongeveer een week terug kan iedereen kennis maken met de open bèta van Crysis 3 en het belooft groot te worden. Laten we niet te hard van stapel lopen en gaan oordelen over graphics, besturing en bugs maar laten we eerst eens kijken waar de game over gaat.

Vernieuwend of meer van hetzelfde?

Crysis 3 gaat verder waar deel 2 stopt. Het tweede deel was grafisch uiteraard wel hoogstaand, maar het verhaal sloeg niet in bij het grote publiek. Er bleek maar weinig vernieuwing in de game te zitten en een echte top shooter konden we het ook niet noemen. Kan Crysis 3 zich opnieuw bewijzen en het gehoor geven aan het kritiek uit deel 2? Natuurlijk hoeven we niet een totaal andere game verwachten, zo blijft het nanosuit, de cloak en armor modus in de game, daar waar we Crysis allemaal van kennen. Hierdoor kun je er nog steeds voor kiezen om het spel in een stealth modus uit te spelen of met zwaar geschut en veel armor als een echte oorlogsmachine je vijanden te lijf gaat. Let wel op je energiemeter, want de krachten zijn maar voor korte duur. Zoals al aangegeven is het de bedoeling dat het verhaal in Crysis 3 in ieder geval een stuk interessanter wordt. Crytek heeft er voor gekozen om met het duo The Hughes Brothers in zee te gaan, welke gewerkt hebben aan The Book of Eli en Menace II Society. Dit belooft in ieder geval veel goeds. Natuurlijk willen we het verhaal niet helemaal voor gaan kauwen, maar kortgezegd zal het spel je in het lichaam van Prophet zetten, die terugkeert naar New York City, dat helemaal in puin ligt. Over New York is een Nandome geplaatst. In totaal zijn er 7 verschillende districten welke bekend staan als de SevenWonders. Prophet is in de game op wraak uit, nadat hij erachter komt wat de functie van de Nanodomes is. Uiteraard zullen je speciale krachten van het Nanosuit weer van pas gaan komen. Aliens zullen ook zeker weer aanwezig zijn in de game, net als het hoofdpersonage uit Crysis: WarheadPsycho en Alcatraz uit deel 2. Wat we exact mogen verwachten is nog niet geheel duidelijk, maar het klinkt veelbelovend.

De multiplayer van Crysis 3 beta bevat een tweetal game modi, namelijk Crash Site en een Hunter modi. In Crash Site is het de bedoeling om een bepaald gebied over te nemen en zo lang mogelijk proberen stand te houden. De Hunter modi nemen 2 spelers met nanosuit het op tegen 14 andere spelers zonder nanosuit. Doel is om als niet nanosuit speler het 2 minuten vol te houden en het op te nemen tegen de nanosuit spelers. Om het enigszins spannend te houden hebben de nanosuit spelers enkel een pijl en boog waar ze het op nemen tegen gewapende spelers.

Crysis 3 lijkt de nodige vernieuwingen te krijgen, maar of het alle kritiekpunten uit deel 2 kan wegnemen moet nog blijken. Vrijheid in de game zal er in ieder geval zijn en de keus is aan jou hoe je het spel uit wilt spelen. Twijfels over de graphics hoeven we ook niet te hebben, want met een game die in ontwikkeling is door Crytek weten we dat dit goed zit.Crysis 3 staat gepland voor 22 februari en verschijnt voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: FPS | Release: 28-02-2013 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: Crytek
  Graphics: 8.5 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
  8.0
  + De nanosuit werkt als een trein
  + Boog is een perfecte toevoeging
  + De hunter multiplayer modus
  - Korte singleplayer
  - Gameplay elementen die voorbij vliegen
  - De rest van de multiplayer is niet speciaal genoeg

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box