Consumenten speelden vooral oudere games vorig jaar

thumbnail

Uit een nieuw industrie-rapport blijkt dat consumenten vorig jaar vooral zich bezig hielden met oudere games en niet met nieuw gelanceerde games. Via de Kotaku lezen we dat het consumentengedrag in detail is bekeken. Daaruit zou blijken dat spelers meer tijd bezig zijn met bestaande live service-games. Het gaat hierbij om titels als Fortnite, Minecraft en Counter-Strike 2.

Fornite staat op alle platformen op de nummer 1 plek gevolgd door games als Robblox, Grand Theft Auto V en The Sims 4. Wel actuele games zijn bijvoorbeeld Super Mario Bros. Wonder, EA Sports FC 24 en Call of Duty: Modern Warfare III. Vooral voor de PC blijkt de gemiddelde leeftijd van games flink op te lopen. Zo is die voor PC-games zo’n 10 jaren. Games zijn gemiddeld gezien het meest recent op de Nintendo Switch, namelijk zo’n 4 jaren oud.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2762
  16 dagen geleden

  Als de Battelfront collectie een volwaardige remaster was geworden dan zou ik daar nu ook enorm veel uurtjes in hebben gestoken.Speel regelmatig oude Jrpg en platform spellen.Final Fantasy,Shadow Hearts,Shin Megami tensei,Persona en Xenogears om zo een paar op te noemen behoren tot mijn favoriet.Speelde laatst ook de oude Turok spellen,Omdat ik daar ook erg goede herinneringen aan heb.Veel spellen van vroeger wisten een gevoelige snaar te raken met hun goed geschreven verhalen.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx