CNET: 60% van Xbox 360’s doodgegaan, PS3 failure rate is 16%

thumbnail

CNET heeft zojuist onthuld dat zij statistieken bezitten rondom het falen van Xbox 360 en PlayStation 3 units. CNET UK zegt via een survey aan de cijfers te zijn gekomen. In totaal reageerden 1128 console bezitters uit de UK, waarvan 562 mensen een Xbox 360 bezitten, 473 in het bezit zijn van een PlayStation 3 en 591 personen een Wii thuis hebben staan (diverse mensen hebben 2 consoles tot hun beschikking).

Van de Xbox 360 gebruikers sinds januari 2008 zou maarliefst 34% zijn of haar console al eens stuk hebben gehad. Microsoft lanceerde nieuwe componenten voor de console laat in 2007 en begin 2008, waarna Bill Gates de console ‘uitermate betrouwbaar’ noemde. Echter is er enkel een daling te vinden in het aantal units dat kapot is gegaan, in plaats van betrouwbaarheid die is gekomen, zo vertelt CNET. In totaal zou zo’n 60% vanaf de launch te maken hebben gehad met een defecte Xbox 360. Van de gebruikers die hun console al eens stuk hebben gehad zou maarliefst 32% hetzelfde nogmaals hebben moeten constateren. 25% zou een defect pas na 18 maanden hebben gekregen. De PS3 doet het een stuk beter met een failure rate van 16%, gevolgd door de Wii, met slechts 6%.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  9 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Aaah, ik weet het nog goed… de eerste dag in me leven dat ik een console kreeg. Ik kocht het bij de mediamarkt. 22 inch monitor erbij, speakers van me vader, spel erbij, extra controller. Totaal prijsje van 750 euro ofzo. Alles thuis ge?nstalleerd en ik lekker gespeeld. Moest ik in de avond werken. Dus me broertje er lekker op gespeeld. Kwam ik terug. Zet ik de xbox aan en jawel de RROD. Ik zo: nooooooo waarom nu al:o:p Dus ik me broertje kapot gescholden dat hij het gemold had (wat niet zo was). Maarja volgende dag naar mediamarkt teruggegaan,… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Af en toe een stofzuiger langs je console doet wonderen, m’n ps3 doet het sinds de launch maart 2007 nog prima 🙂

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Sorry, maar dit noem ik geen goeie cijfers.. als het nou gaat om echte cijfers van repairshops etc dan heb ik er meer vertrouwen in..

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Mijn ps3 heeft het ook 1 keer begeven:+

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Heb 3 xboxen thuis, 2 launch 360’s die beide kapot gingen na de garantie en nu weer een nieuw elite erbij en die wordt ook weer opgestuurd. Dus betrouwbaar my ass. Failure rate zou 100% zijn als ze wat meer zouden gamen. Ik heb veel vrienden die veel gamen en van al die mensen zijn hun 360’s al meerdere keren opgestuurd en de meesten hebben zelfs 2 360’s staan. Maar toch zou ik niet kiezen voor de ps3, gewoon omdat de 360 games me meer aanspreken. Alleen al voor Mass Effect zou ik weer een nieuwe xbox halen. Voor mij… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Dan zie je wel behoorlijk verschil, ben toch blij dat ik een PS3 60gig heb. Maar zo hebben de 360 bezitters de RROD. Ik heb dus wel een YLOD gehad. Mijn ps3 gaf ineens de geest. Dit is zeer snel en super opgelost door Sony. :clap: had binnen 2 weken een andere PS3 in huis en wel de 60gig. M$ heeft overrushed dat ding op de markt gegooit zonder uitvoerig te testen. :weird:

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  meer = fout

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  ik heb ps3 60 gig aan mijn cozijn gegeven = nooit kappot gegaan .hij speelt nog veel ps2 spelletjes en ik niet. ik zelf heb 80 gig ook geen last meer

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  zo zie je maar weer,PS3 betere kwaliteit dan die X doos,ik ben trots op mijn PS3 😉


  Naar boven
  9
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box