Chvrches nummer uitgebracht voor Mirror’s Edge Catalyst

thumbnail

DICE, een studio van Electronic Arts Inc. heeft een samenwerking aangekondigd met de Schotse elektronische groep CHVRCHES, die het originele nummer “Warning Call” heeft gecomponeerd voor de videogame die binnenkort verschijnt: Mirror’s Edge™ Catalyst. Het nummer wordt gefeatured aan het begin en einde van het spel en op nog één geheime locatie als je de stad Glass verkent. Het stipt veel thematische elementen van het verhaal achter Mirror’s Edge Catalyst aan. “Warning Call” kan vanaf vandaag worden gestreamd en gedownload bij alle grote diensten. Mirror’s Edge Catalyst wordt uitgebracht in Noord-Amerika en Europa op respectievelijk 7 en 9 juni voor de PlayStation 4, de Xbox One en Origin for PC.

De stijl van CHVRCHES, waarin licht en duisternis tegen elkaar worden afgezet, heeft een geheel eigen geluid waarin het organische op unieke wijze wordt gecombineerd met het elektronische. De zangeres Lauren Mayberry schreef de songteksten vanuit het perspectief van Faith, de heldin van het spel, en weet haar wereld, problemen en kracht op perfecte wijze neer te zetten. “Warning Call” is een van de beste werken van de band tot nu toe.

“We vonden het een eer om te worden gevraagd voor een bijdrage aan de soundtrack voor Mirror’s Edge Catalyst. De muziek van CHVRCHES past bij de minimalistische futuristische dystopie van de wereld in Mirror’s Edge, en we hebben het gevoel dat het nummer een goede aanvulling vormt op het drama, de emotie en de groeithema’s in het verhaal van Faith”, aldus Iain Cook van CHVRCHES.

In Mirror’s Edge Catalyst ben je getuige van de opkomst van Faith, een dappere Runner die een verborgen waarheid onthult binnen de muren van de stad Glass. Tijdens haar reis verkent Faith de stad: van de hoogste, smetteloze wolkenkrabbers tot aan de duistere en grimmige tunnels daaronder. Spelers moeten alles leren over de omgeving, gebruikmaken van het momentum en hun gevechten goed timen. Dit alles om de duistere geheimen achter de mooie façade van de stad te onthullen en in opstand te komen tegen de onderdrukking van de heersende elite. Mirror’s Edge Catalyst biedt spelers de vrijheid om de stad te verkennen en diverse nieuwe activiteiten te ontdekken, zoals ‘Dash’, races van A naar B, omgevingspuzzels en verhaalmissies die ze in hun eigen tempo kunnen doorlopen.

“Warning Call” is opgenomen vóór de huidige wereldtournee van de band, in hun eigen Alucard Studios in Glasgow. De band voelde zich aangetrokken tot de stad Glass met haar meeslepende, futuristische skylines, en wilde in de muziek een buitenaards gevoel oproepen dat paste bij de grafische esthetiek van het spel. Goede luisteraars horen in “Warning Call” ook elementen uit het hoofdthema van het spel terugkomen.

Het tweede album van CHVRCHES, Every Open Eye, is in de herfst van vorig jaar uitgebracht. Het album kreeg goede recencies en maakte haar debuut in de hitlijsten als het #1 Alternative Album, #8 overall album in de Billboard 200, #7 Current Album en #1 Rock Album.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx