CEO Activision op ‘rantsoen’ tot discriminatie-issues zijn opgelost

thumbnail

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick heeft gezegd dat hij voorlopig het minimum loon zal krijgen tot de maatregelen doorgevoerd zijn tegen discriminatie bij het bedrijf. Bij Activision heerst al langere tijd een cultuur waarbij werknemers gediscrimineerd en geïntimideerd worden. De CEO laat weten alles in het werk te stellen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Tot die tijd neemt hij genoegen met het minimum loon. In een reactie laat hij weten:

Ik heb de Board van directors gevraagd om af te zien van mijn normale compensatie tot we de problemen hebben opgelost. Specifiek gezegd zal mijn loon naar de laagste graad dalen volgens de Californische wet, wat neerkomt op 62.500 Dollar per jaar. Dit is een reductie voor mijn globale compensatie, niet alleen mijn salaris. Ik ontvang geen bonussen en dergelijke gedurende deze tijd.

 

Dat we geen medelijden hoeven te hebben met Kotick is wel duidelijk. Eerder kreeg de man al miljoenen Dollars aan bonussen. Veel werknemers bij Activision hebben het bedrijf inmiddels al verlaten door de zieke bedrijfscultuur die er zou heersen.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1288
  Griever(@griever)
  1 maand geleden

  Heeft al genoeg gemaakt om zeker te zijn van een erg goede toekomst.Zal ook nooit in een kwetsbare situatie terecht komen als zijn werknemers.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box