Cartoon Network lanceert Adventure Time Fotobox

thumbnail

Cartoon Network heeft vandaag ‘Adventure Time Fotobox’ gelanceerd, een interactieve web-based applicatie. Gebruikers kunnen afbeeldingen uploaden of foto’s van zichzelf maken met een webcam en hun favoriete Tijd voor Avontuur personages en elementen uit het magische Land van Ooo toevoegen. Daarna kunnen zij de foto’s opslaan op de computer of delen met vrienden via social media. De Fotobox applicatie is beschikbaar via http://fotobox.cartoonnetwork.nl/.

‘Adventure Time Fotobox’ bouwt voort op het succes van Instagram en andere eenvoudig te gebruiken apps voor fotobewerking en is de eerste toepassing in deze soort voor Cartoon Network. De applicatie combineert echte foto’s met cartoon elementen in een polaroid formaat en is te gebruiken op verschillende apparaten, zoals desktop computers, tablets en mobiele telefoons. Het delen van foto’s speelt een steeds belangrijkere rol op social media. Instagram, het meest populaire social media platform gebaseerd op het delen van foto’s, telt meer dan 150 miljoen actieve gebruikers per maand en elke dag worden er 55 miljoen foto’s geüpload. In april 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor een miljard dollar en in 2013 groeide het gebruikersaantal van Instagram met 23%, terwijl moedermaatschappij Facebook met slechts 3% groeide.

De website van Cartoon Network heeft een sterke reputatie op het gebied van interactieve gebruikerservaringen, met meer dan 18.500 Tijd voor Avontuur en 25.000 Gumball creaties die met de toepassing ‘Personage Automaat’ zijn ontworpen. Ook zijn er bijna 10.000 animaties gemaakt sinds de lancering van GIF Mash Up. Met ‘Adventure Time Fotobox’ wordt de online ervaring verder uitgebreid en kunnen sitebezoekers een van de belangrijkste shows van Cartoon Network op een spannende, nieuwe manier beleven en deel worden van de fantasierijke wereld.

Tijd voor Avontuur, Cartoon Network’s komische animatieserie, is bekroond met een Emmy ® Award en momenteel worden gloednieuwe afleveringen van het vijfde seizoen uitgezonden. De populaire serie gaat over de avonturen van de onwaarschijnlijke helden Finn en Jake, vrienden die dwars door het mysterische Land van Ooo reizen en overal kleurrijke inwoners ontmoeten. De beste vrienden belanden altijd in bloedstollende avonturen. Finn, een rare jongen met een geweldige muts en Jake, een hond met een groot hart, steunen elkaar door dik en dun.

Tijd voor Avontuur is in vele landen al uitgegroeid tot een waar popcultuur fenomeen en werd in 2013 met vele prijzen onderscheiden, waaronder een prestigieuze BAFTA award (British Academy of Film and Television Arts) in de categorie International Children en een Primetime Emmy Award voor Outstanding Short-format Animated Program.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x