Capcom ontwikkelt de volgende generatie van Survival Horror met Resident Evil Village

thumbnail

Tijdens het digitale Future of Gaming-evenement van PlayStation dat gisteren plaatsvond, kwam Capcom, een toonaangevende, wereldwijd opererende ontwikkelaar en uitgever van videogames, met de aankondiging van Resident Evil Village, het achtste deel in de best-selling Resident Evil-serie. De gloednieuwe titel is momenteel in ontwikkeling en wordt gebouwd op Capcoms eigen RE Engine, die eerder werd gebruikt voor levendige gameplay-ervaringen in geliefde games als Resident Evil 7 biohazard, Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Devil May Cry 5. De RE Engine zal in combinatie met de next-gen-console-technologie de horror-ervaring in Resident Evil Village naar een hoger niveau tillen met de meest realistische en gruwelijke graphics ooit. Resident Evil Village verschijnt in 2021 voor PlayStation 5, Xbox Series X en Steam.

In de eerste, cinematische trailer die gisteren voor het eerst werd getoond, onthulde Capcom al iets van de spannende nieuwe setting en verhaallijn van Resident Evil Village. De gloednieuwe verhaallijn begint een paar jaar na de gebeurtenissen in het hooggeprezen Resident Evil 7 biohazard. Ethan en zijn vrouw Mia leiden een vreedzaam bestaan op een nieuwe locatie, vrij van de nachtmerries uit hun verleden. Maar net als ze samen hun nieuwe leven willen opbouwen, overkomt hen weer een ramp. Chris Redfield, de legendarische held uit de Resident Evil™-serie die ook al even verscheen in Resident Evil 7 biohazard, zoekt het echtpaar weer op en maakt een eind aan hun vredige bestaan, waardoor de gebroken Ethan in een geheel nieuwe nachtmerrie wordt geworpen.

De first-person-actie in Resident Evil Village laat spelers de rol aannemen van de wanhopige en gebroken Ethan die onderzoek doet naar de mysterieuze nieuwe verschrikkingen die een eens vredig dorp teisteren. Tijdens deze beklemmende reis zullen spelers moeten vechten voor elke ademteug terwijl ze worden opgejaagd door de verdorven vijanden die het met sneeuw bedekte gebied bevolken. Dankzij de kracht van een nieuwe generatie consoles zal de wanhopige strijd om te overleven zenuwslopender dan ooit worden, met nóg meer realisme en aangrijpende momenten, terwijl spelers ook op de rustige momenten nooit weten welke nieuwe gruwelen hen nog te wachten staan.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box