Call of Duty Championship presented by Xbox brengt eSports op next-gen

thumbnail

Gamers lopen zich warm voor de ultieme Call of Duty-wedstrijd. Activision Publishing, Inc., een volledige in eigendom zijnde dochteronderneming van Activision Blizzard, organiseert samen met andere internationale eSports partners, het jaarlijkse Call of Duty Championship, presented by Xbox voor de tweede keer op rij. De 32 beste Call of Duty teams ter wereld zullen in Los Angeles van 28 tot en met 30 maart strijden om de titel Call of Duty “World Champions” én een prijzenpot van in totaal $1 miljoen.

“Het kampioenschap werd vorig jaar beslist in de laatste minuut van de laatste wedstrijd. Iedereen hield zijn adem in van spanning. De klasse, de toewijding en de energie die alle teams met zich meebrachten, in samenspel met het toekijkende publiek, lieten onverbloemd zien wat onze community de beste ter wereld maakt,” zegt Eric Hirshberg, CEO of Activision Publishing. “Call of Duty is meer dan een game. Het is een passie die wereldwijd gedeeld wordt door miljoenen mensen. Het is spannend om te spelen en al even spannend om te kijken, en we kunnen niet wachten om te zien wat het evenement ons dit jaar gaat brengen.”

De editie van 2014 zal tegelijk het eerst officiële Call of Duty-event zijn waar in wedstrijdverband wordt gespeeld op de Xbox One, het all-in-one game en entertainment systeem van Microsoft, en het prijzengeld verdeeld zal worden. Het hele weekend zullen de zwaarbevochten battles live worden gestreamd via het Xbox Live online entertainment network en MLG.tv, dus de hele wereld kan de show non-stop meebeleven.

In een reeks kwalificatietoernooien, die worden gehost door verschillende eSports organisaties, strijden Call of Duty-teams van zes continenten – Noord- en Zuid Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië – voor hun plaats in het eindtoernooi van de Call of Duty Championship, presented by Xbox. Deze kwalificatietoernooien worden online gespeeld op de Xbox 360 en uitgezonden door MLG.tv. Eind februari en begin maart vinden de regionale finales live plaats in Australie, de UK en de VS. Deze worden gespeeld op de Xbox One en worden eveneens live uitgezonden door MLG.tv, alsmede door andere broadcast partners.

Deelname aan Call of Duty Championship, presented by Xbox is vrij voor alle gekwalificeerde spellers, of ze nu prof zijn of niet, gegeven dat ze voldoen aan de eisen en de officiële regels en voorschriften. Aanvullende details over editie 2014 van Call of Duty Championship, presented by Xbox, waaronder de volledige regels en voorschriften, Call of Duty: Ghosts maps en modes voor het toernooi, prijsverdeling, accommodaties en meer, zijn te vinden op

60

SHARES
0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x