Call of Duty: Black Ops Cold War (closed beta)

thumbnail

Een nieuw jaar, een nieuwe Call of Duty. Ondertussen zijn er drie verschillende ontwikkelaars die elkaar elk jaar afwisselen met een nieuwe deel van de uitermate populaire serie. Dit was vooral de afgelopen jaren prettig omdat dit zorgde voor de broodnodige variatie.  Echter kwam vorig jaar kwam reboot uit van Modern Warfare en deze werd zeer goed ontvangen. De gameplay was een stuk trager dan voorgaande delen, killstreaks waren minder aanwezig en grafisch was het ook eindelijk weer goed. Dus het is voor het eerste sinds jaren dat ik het eigenlijk zonde vind dat er alweer een nieuw deel uit komt door een andere ontwikkelaar, wat een groot compliment is voor Modern Warfare en een lastige taak voor Treyarch.  Wij konden alvast aan de slag met de closed beta van de game om een indruk te krijgen van hetgeen we mogen verwachten in november.

Door een exclusiviteitsdeal met Sony zijn de afgelopen jaren de verschillende beta’s en andere content als eerste op de Playstation 4 uitgekomen. Niet anders is dit met de nieuwe Black Ops Cold War, een reboot van de Black Ops serie. Afgelopen weekend ging de beta online voor het Playstation publiek die Black Ops al gepreorderd hebben. Komend weekend kunnen de mensen van PC en Xbox deelnemen aan de betaCold War speelt zich af begin jaren 80, wat gelijk een hele interessante setting en sfeer geeft aan de game. Geen futuristische jetpacks en andere laserguns, maar boots on the ground combat in de jungle van Vietnam en de straten van Miami. Hetzelfde soort combat wat bij Modern Warfare ook zo geprezen werd. Maar tijdens het spelen van de beta is wel duidelijk een verschil in snelheid te merken. De Time To Kill (TTK) is merkbaar korter in Cold War wat toch een wat meer arcade gevoel geeft waar zoveel kritiek op was de afgelopen jaren. Een vreemde keuze want de TTK in Modern Warfare was eigenlijk precies goed. Aan de andere kant hebben ze de animatie van een granaat gooien aangepast waardoor het 1 tot 2 seconde duurt voordat je hem gooit, wat dus weer ervoor zorgt dat je daar tactischer mee moet omgaan en niet kan spammen. Het zorgt er misschien in het begin ook voor dat je wat vaker dood gaat door je eigen granaat, maar hier wil ik liever niet verder op in gaan.  


Op wat enkele kleine aanpassingen na is de multiplayer van Cold War oud en vertrouwd. Je hebt de standaard Team DeathmatchDomination en Kill Confirmed modes in de beta wat dus voor weinig verrassingen zorgt. Het handjevol maps wat je kon spelen in de beta zaten goed in elkaar en lijken een stuk minder last te hebben van het camper probleem waar Modern Warfare mee te maken had. Grafisch zien de maps er ook aantrekkelijk uit, alleen is de map Miami wat aan de drukke kant met alle neon lichten en weerspiegelingen ervan op de straat.  

Het is goed om te zien dat ze het onderdeel Gunsmith hebben meegenomen van vorig jaar en nog iets verder hebben uitgediept waardoor je je wapens nóg persoonlijker kan maken. Dit werkt ook meteen door straks in Warzone. Door de seizoenen heen zijn er meerdere hints voorbij gekomen in Warzone die wijzen op Cold War en het is dan ook interessant om te zien hoe deze modus zich gaat ontwikkelen straks. Het lijkt logisch dat er in ieder geval een nieuwe map uit komt omdat de sfeer en setting van Cold War niet passen in het huidige Verdansk. Al met al lijkt Cold War goed gekeken te hebben naar Modern Warfare, maar wel een snellere gameplay te hanteren. Het zal moeten blijken of dit een verstandige keuze is na het grote succes van vorig jaar. De setting van de jaren 80 is een welkome afwisseling en het is dan ook interessant om te zien hoe dit zich straks verder vertaald in het volledige spel. We zullen het volgende maand gaan zien.


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: FPS | Release: November 2020 | Uitgever: Activisoin | Ontwikkelaar: Treyarch
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  4 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box