Bungie kondigt nieuwe game Marathon aan & Nathan Fillion keert terug naar Destiny 2

thumbnail

Bungie onthulde tijdens de PlayStation Showcase een nieuwe game genaamd Marathon, een sci-fi-extraction-shooter. Het is het eerste volledig nieuwe project van de studio in meer dan tien jaar en is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc met volledige cross-save en crossplay. Bungie kondigde de game aan met een eerste CGI-trailer, maar gaf daarbij nog geen releasedatum aan. De trailer gaf een glimp van de personages (in de game bekend als ‘Runners’) en de gedurfde visuele stijl.

Marathon is een op PvP gerichte extraction-shooter op de mysterieuze planeet Tau Ceti IV. Spelers kruipen in de huid van Runners, cybernetische huurlingen die zijn ontworpen om de harde omgeving van de planeet te overleven en de verloren kolonie Tau Ceti te verkennen. Spelers gaan solo of in een groep van drie op zoek naar mysterieuze buitenaardse artefacten, waardevolle loot en nieuwe wapens en gear die ze aan hun collectie kunnen toevoegen.

“Marathon is het begin van een geweldige reis voor Bungie. Een reis die is geïnspireerd door de legendarische geschiedenis van onze studio en die tegelijkertijd de toekomst met verve tegemoet treedt”, zegt Marathon General Manager Scott Taylor. “We nemen alle lessen die we hebben geleerd van meer dan 30 jaar verbazingwekkende werelden en innovatieve PvP-ervaringen creëren en verwerken die in een game dat eruitziet, klinkt én speelt als iets wat Bungie nog nooit heeft gemaakt.”

Eerste ViDoc Marathon
Na de onthulling werkten kijkers samen om aanwijzingen te analyseren en te delen, waardoor een netwerk van op lore geïnspireerde geheimen werd ontdekt. Door deze ontdekking publiceerde Bungie de eerste ViDoc van Marathon getiteld ‘Somewhere in the Heavens’. Naast de ViDoc zijn er nog meer geheimen te ontdekken. Kijk voor meer informatie over Marathon op Bungie’s officiële blog of kijk op www.marathonthegame.com.

Destiny 2: The Final Shape
Bungie kondigde vandaag ook aan dat acteur Nathan Fillion terugkeert in zijn rol als fan-favoriet personage Cayde-6 in het Destiny-universum. De legendarische Hunter zat kort in een teaser-video voor de volgende Destiny 2-uitbreiding, genaamd Destiny 2: The Final Shape.

De tienjarige reis van Destiny‘s Light & Darkness-saga nadert zijn epische einde. Op 22 augustus laat Bungie tijdens het Destiny Showcase-evenement de eerste details zien van wat je kunt verwachten. Tijdens deze showcase tonen de ontwikkelaars van Bungie meer van The Final Shape en geven ze een vooruitblik op de toekomst van Destiny 2. Fans kunnen het evenement volgen op de officiële Destiny Twitch– en YouTube-kanalen.

“Dit is een heugelijk moment voor Bungie, nu we onze evolutie naar een multi-game-studio voortzetten,” aldus Bungie CEO Pete Parsons. “Meer dan dertig jaar passie voor het maken van de mooiste games heeft ons hierheen geleid en zal ons naar de toekomst stuwen. We hebben een enorme hoeveelheid werk voor de boeg, waaronder het verder uitbouwen van ons Marathon-ontwikkelteam en het jarenlang ondersteunen van Destiny. Met onze partners bij PlayStation werken we aan het verwezenlijken van onze gedurfde visie als een echt entertainmentbedrijf, terwijl we nooit onze kernmissie vergeten: werelden bouwen die vriendschap inspireren.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx