Brijder werkt aan onderzoek naar gameverslaving

thumbnail

De verslavingsorganisatie Brijder Jeugd is momenteel bezig met een onderzoek naar game verslaving. Brijder Jeugd en de Universiteit Twente zijn bezig erachter te komen hoe een gameverslaving kan worden voorkomen in de toekomst. Vanaf heden worden 50 jongeren gevolgd. Zij dienen 3 weken lang een gamedagboek op internet bij te houden, waaruit zal moeten blijken of ze excessief veel gamen, en daarmee mogelijk verslaafd zijn. Uit eerder onderzoek blijkt dat zo’n 2% van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar verslaafd is aan games.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  11 maanden geleden

  Game verslavingen gaan over het algemeen om mmorpg?s zoals world of warcraft. Je kunt haast eindeloos beter worden, en als je niet genoeg speelt raak je achter op je vrienden/guild members. Daarom zijn die games zo verslavend. Zodra je een doel hebt bereikt is er wel een nieuwe. Maarja, heb geen tijd op dat onderzoek te gaan lezen, ik moet nog fallout spelen…:D

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  11 maanden geleden

  Ja wat is verslaafd, moet toe geven dat ik voor fall out new vegas ook lekker maandag en dinsdag vrij had genomen van me werk. Om ff lekker door te gamen 66uur in 5 dagen, maar ging wel gewoon lekker gezellig savonds met vrienden wat doen of wat dan ook. ja ben ook wel benieuwt wat ze onder ”excessief veel gamen” verstaan.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  11 maanden geleden

  Klinkt goed. ben benieuw wat er uitkomt

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  11 maanden geleden

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de uitkomsten hiervan. Niet dat ik zelf verslaafd zou raken, maar meer voor mijn kinderen.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box