Bezoekers Eindhoven Game Festival kunnen los met PSV-Esports, Mario Kart en veel meer

thumbnail

6 april is het zover, het Eindhoven Game Festival opent haar deuren voor de tweede keer en zoals beloofd is er dit jaar ook heel veel te doen voor de gewone bezoeker!

Terwijl de honderden competitieve bezoekers strijden om de beste te zijn in hun game, is er ook voor de gewone bezoekers van het Eindhoven Game Festival genoeg te doen. Zo kunnen de bezoekers een workshop volgen, of juist laten zien dat ze in een bepaalde game ook heel goed zijn.

Workshops:

Nieuw dit jaar zijn de workshops die door professionals worden gegeven. Ali Riza, Esporter bij PSV, neemt de bezoekers bijvoorbeeld mee in het leven als Esporter. En er is meer voor de liefhebbers van FC24! FC24-community GOAT eSports Football Club geeft een workhop over coachen in de Esports. De laatste workshops die we nu bekend mogen maken is Ik heb de controlle(r): verhaal of mythe? Hier leer je meer over het schrijven van verhalen voor games! Later maken we de overige workshops bekend en we beloven dat we nog een aantal zeer interessante workshops gaan onthullen.

Open Bracket-toernooien:

Ook nieuw dit jaar zijn de open bracket-toernooien. Verschillende organisatoren stellen na het aflopen van hun competitie de ruimte open voor bezoekers om de snelste tijd of beste score neer te zetten of het tegen andere bezoekers op te nemen in een mini-toernooi. Mini-toernooien zijn er onder andere in Mario Kart 8 Deluxe, Street Fighter VI en Super Smash Bros. Melee. De winnaars van deze mini-toernooien gaan naar huis met leuke prijzen, gesponsord door onze partners.

Daarnaast zoeken we dus bij sommige games de snelste tijd of beste score. Voorbeelden hiervan zijn een Super Mario Bros. Wonder-speedrun en een kans om je skills te bewijzen in Call of Duty. Diegene die als eerste dertig kills heeft, neemt de prijs hier mee naar huis! Net als voor de workshops geldt ook hier dat we op een later moment de overige games bekendmaken!

Einde early-bird

Vanaf vandaag is er ook een einde aan de early-bird-periode gekomen. Hieronder vind je de prijzen die vanaf nu gelden:

 • VIP-Ticket – €30,-
 • Bezoekersticket:
  • Early Bird (t/m 29-02): €7,50
  • Reguliere prijs (t/m 31-03): €10,-
  • Last minute: €12,50
 • Toernooiticket – €5,- (bezoekersticket benodigd)
 • Cosplayticket – €5.- (er zijn twintig tickets voor bezoekers die in volledige cosplay komen. Aan de deur wordt nog gecontroleerd of je Cosplay voldoet)

Tickets zijn te koop via onze website.

De opbrengsten van de tickets zullen volledig worden gebruikt voor de ontwikkeling van het Dynamo Esports Center, het organiseren van het evenement en de prijzen die gewonnen kunnen worden tijdens de toernooien.

Beelden eerdere evenementen:

Video Eindhoven Game Festival 2023: https://www.youtube.com/watch?v=t9G0ICcUiKw

Opening Dynamo Esports Center voor bezoekers: https://youtu.be/67sfcm7UP7Y

Over Eindhoven Game Festival

Op 6 april vanaf 12:30 kunnen de recreatieve bezoekers* van het Eindhoven Game Festival helemaal los. Gedurende de dag zullen er ongeveer16 verschillende gametoernooien worden georganiseerd door de lokale en nationale gamecommunities. Denk hierbij onder andere aan Rocket League, Mario Kart 8 Deluxe, Sim Racing en FC24. Uiteraard zijn er voor alle winnaars toffe prijzen beschikbaar om mee naar huis te nemen!

Over Dynamo:

Dynamo richt zich op kwetsbare- of risicojongeren, maar ook op jongeren met wie het goed gaat zodat synergie ontstaat. Jongeren kunnen leren van elkaar en kunnen onderdeel zijn van ‘het normale leven.’ Onze missie is jongeren een (non)formele dynamische leer-/werkomgeving te bieden, zoals het Dynamo Esports Center. Dynamo maakt daarmee het verschil voor een ‘talent’, maar ook voor een jongere die extra hulp kan gebruiken om (weer) ‘grip’ op zijn eigen leven te krijgen en de weg te vinden naar zelfstandigheid.  Jeugd wordt aangesproken vanuit hun interesse en talent. Door middel van de juiste faciliteiten, laagdrempelige activiteiten voor en door samenwerking met scholen en social media vinden jongeren hun weg naar Dynamo. Middels het Eindhoven Game Festival hopen we nog meer jongeren te bereiken en betrekken bij dit maatschappelijke initiatief.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx