Bereid je voor op de Cito-toets vanaf 18 september

thumbnail

Jaarlijks nemen ongeveer 160.000 basisschoolleerlingen van groep 8 deel aan de Cito-toets, ofwel de ‘Eindtoets basisonderwijs’. Deze toets, die een advies voor vervolgonderwijs geeft, bezorgt veel kinderen slapeloze nachten. In navolging op de succesvolle PC-variant komt 18 september de TOETSTRAINER (in 2 varianten: Taal en Rekenen) uit voor Nintendo DS. De Toetstrainer is een ideaal hulpmiddel voor kinderen om op speelse wijze kennis te maken met de toetsen, de systematiek van meerkeuzevragen en laat zien op welk onderdeel eventueel nog wat bijgespijkerd kan worden. Met de Nintendo DS kunnen kinderen op ieder moment en overal oefenen en werken ze al spelend aan een goede voorbereiding op de echte Cito-toets.

De Toetstrainer wordt in twee verschillende uitvoeringen uitgebracht: Toetstrainer Taal en Toetstrainer Rekenen. Met Toetstrainer Taal kunnen kinderen oefenen op de onderdelen ‘Taal’ en ‘Spelling’ of een combinatie van beide onderdelen. Met Toetstrainer Rekenen kan worden geoefend op de onderdelen ‘Hoofdrekenen’ en ‘Rekenen’ of een combinatie van deze onderdelen.

Kinderen kunnen de toetsen in drie verschillende variatieniveaus spelen. Niveau 1 bestaat uit oefenvragen, waarmee kinderen vrij kunnen oefenen. Na iedere 20e vraag wordt een overzicht gegeven van goede en foute antwoorden. Niveau 2 bestaat uit proefvragen, waarmee kinderen stapsgewijs een toets maken. Kinderen vullen verschillende reeksen in en zodra een reeks voldoende juist is beantwoord, gaan er 5 minuten van de tijd af, net zolang tot het kind 30 minuten (de werkelijke toetslengte) aan goed ingevulde antwoorden heeft gegeven. Niveau 3 is het examen, waarmee kinderen onder Cito condities het examen maken. Na het invullen van de toets wordt het cijfer getoond op basis van de verschillende categorieën.

Bijzondere kenmerken:
o Met Toetstrainer kunnen drie verschillende profielen van gebruikers worden aangemaakt en opgeslagen.
o De Nintendo DS kan verticaal worden vastgehouden voor optimaal gebruiksgemak van de 2 schermen.
o Toetstrainer bevat een uitgebreid logboek, waarmee exact het niveau en vooruitgang bijgehouden kan worden. Ook wordt in 1 oogopslag duidelijk waar het kind nog verder op moet oefenen.
o Kinderen zullen de Toetstrainer graag ter hand nemen om te oefenen omdat hij snel te gebruiken is en de Nintendo DS console erg populair is onder basisschoolkinderen.
Toetstrainer biedt de meest complete en leuke voorbereiding op de Cito toets! • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x