Beleef een modern sprookje met Enchanted van Disney

thumbnail

Bioscoopbezoekers zien dit najaar hoe Giselle, prins Edward en Pip op magische wijze het cartoonland Andalasia verlaten en terechtkomen in het moderne New York City. De hoofdrollen in de speelfilm ‘Walt Disney Pictures Presents Enchanted’ worden vertolkt door Amy Adams, Patrick Dempsey en Susan Sarandon. Disney Interactive Studios brengt de op de film geïnspireerde Enchanted-games uit voor de Nintendo DS en de Game Boy Advance.

“Met zijn speelse personages die van een cartoonwereld plotseling in het hedendaagse New York City terechtkomen, is ‘Enchanted’ een perfecte setting voor een fantastische avonturengame”, aldus Craig Relyea, vicepresident marketing van Disney Interactive Studios. “In de games beleef je avonturen die verdergaan dan de film ‘Enchanted’ en op de Game Boy Advance kom je meer te weten over de achtergronden van het verhaal via bepaalde gebeurtenissen die voorafgaan aan het filmverhaal.”

Enchanted voor de Nintendo DS volgt het verhaal van Giselle, een prinses die uit een getekend sprookjesland wordt verbannen naar het moderne Manhattan. Je kunt als speler in de huid kruipen van prins Edward, Giselle en haar eekhoornvriendje Pip, in wie zij het volste vertrouwen heeft. Je beleeft avonturen in het mythische Andalasia en het hedendaagse New York en geniet van de originele gameplay en momenten die op de film zijn gebaseerd. Elk personage beschikt over eigen magische vaardigheden en krachten die hij of zij kan inzetten in de strijd tegen de kwaadaardige koningin Narcissa. Als Giselle kun je dieren roepen en krachten verzamelen door verschillende liedjes te ‘zingen’. Rijd net zoals Edward paard en gebruik zijn zwaard om het op te nemen tegen je vijanden. Ben je Pip, dan ervaar je de wereld vanuit een uniek eekhoornperspectief en kun je tegen de klok racen in uitdagende minispellen. Je kunt kiezen of je in het Spaans of Engels wilt spelen en krijgt een poster met strategieën cadeau bij het spel.

Op de Game Boy Advance voert Enchanted: Once Upon Andalasia je mee naar de achtergronden van het filmverhaal en het leven van Giselle voordat ze in het moderne New York City terechtkwam. Giselle, Pip en prins Edward slaan de handen ineen om de bosdieren van Andalasia te bevrijden van een spreuk die door plagerige wezens is uitgesproken. In de game rijd je op een eenhoorn en vlieg je op de rug van een draak, verzamel je juwelen voor nieuwe magische effecten en zoek je verborgen amuletten waarmee je toegang krijgt tot nieuwe onderdelen.

Enchanted wordt uitgegeven door Disney Interactive Studios. Altron Corporation ontwikkelt het spel voor de Nintendo DS en A2M het spel voor de Game Boy Advance. De release staat gepland voor de herfst, tegelijkertijd met de première van de film.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box