Beleef avonturen met Rhytm Thief & The Emperor’s Treasure

thumbnail

Zet je speurneus op en trek je dansschoenen aan, want Nintendo en SEGA lanceren op 5 april 2012 een nieuw ritmisch actie-avontuur, Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure, exclusief voor Nintendo 3DS. Dit swingende avontuur is volgepakt met ruim 50 ritmische uitdagingen, tegen een achtergrond van een driedimensionale tekenfilmachtige versie van Parijs, die je steeds verder kunt verkennen. Wil je al een stukje van het spel beleven, download dan de speelbare demo die nu beschikbaar is in de Nintendo eShop.

In Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure maken we kennis met Raphael, een Parijse jongen met een geheim alter ego. Op het eerste gezicht lijkt het een alledaagse knul, die samen met zijn trouwe hond Fondue in de Franse hoofdstad woont. Maar hij is ook een behendige dief die onbetaalbare kunstwerken steelt uit de beroemdste musea van Parijs, om ze een paar dagen later weer netjes terug te brengen. Tijdens zijn avonturen ontmoet hij Marie, een violiste met een mysterieus verleden, en komt hij in aanvaring met Vergier, de hoofdinspecteur van de Parijse politie. Raphaels werkelijke doel is echter het vinden van zijn verdwenen vader.

Je kunt Raphael helpen om uit handen van de museumbewakers en politie te blijven door ritmische uitdagingen te voltooien en het tekenfilmachtig vormgegeven Parijs te verkennen. De vele verschillende functies van Nintendo 3DS komen daarbij goed van pas. Tik op het touchscreen, druk op de knoppen, hanteer je stylus en beweeg je hele systeem op de maat van de muziek. Als je niet in de maat blijft, neemt je Groove Gauge af, en als deze balk helemaal is leeggelopen is je spel voorbij. Door uitdagingen te voltooien, word je beloond met medailles die je kunt inwisselen tegen voorwerpen die de komende uitdagingen makkelijker maken, of diverse bonussen, waaronder muziek en extra spellen.

Als je wilt weten waarom het teken van Raphaels vader zowel op Raphaels munt als op de viool van Marie staat, moet je in de schitterende stad op verkenningstocht gaan. In de loop van het verhaal krijg je toegang tot steeds meer gebieden, inclusief beroemde Parijse attracties. Je kunt elke scène verkennen door met de stylus op het touchscreen te tikken. Zo vind je medailles, interessante personages om mee te praten en intrigerende puzzels.

Om in je Parijse avontuur te vorderen moet je zijmissies voltooien, Sound Bites verzamelen en Aubans winkel bezoeken. Tijdens zo’n zijmissie moet je bijvoorbeeld vijf noten vinden die in de omgeving verstopt zitten voor een stukje papier dat een Phantom Note wordt genoemd. Door alle stukjes van de Phantom Note te verzamelen, krijg je toegang tot bonusmateriaal. Raphael kan ook Sound Bites verzamelen die worden opgeslagen in zijn recorder en vaak van pas komen bij het oplossen van puzzels. Door zoveel mogelijk Phantom Notes en Sound Bites te vinden en verzamelen, kun je nieuwe hoofdstukken ontgrendelen en verder komen in het verhaal.

Als je in een competitieve bui bent, kun je ook je vrienden uitdagen in diverse levels voor meerdere spelers, zowel via draadloze communicatie als via Download Play. Als je een andere speler van Rhythm Thief tegenkomt via StreetPass™, verschijnt bij beide spelers een nieuw personage op de plattegrond. Maar dat personage blijft daar alleen als je zijn of haar highscore kunt verbreken in een ritmische strijd. Zo kun je maximaal 90 verschillende personages op je plattegrond krijgen, waardoor ook nog eens speciale personages beschikbaar komen.
Probeer de speelbare Nintendo 3DS Demo van Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure die vandaag beschikbaar komt in de Nintendo eShop voor een voorproefje op het Europese debuut van het spel op 5 april 2012.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx