Baldur’s Gate III-dev zet zevende studio op

thumbnail

Larian Studios heeft aangekondigd dat het een nieuwe studio opent. Het is de zevende studio al van het bedrijf. Larian Studios Warsaw is een Poolse studio die nu is opgezet en welke zal werken aan twee nog niet aangekondigde titels. Via X lezen we de onthulling. Men is al gevestigd in landen als Canada, Ierland, Maleisië, de UK en Spanje.

Larian Studios is een Belgisch videogame-ontwikkelingsbedrijf dat bekend staat om zijn expertise in het creëren van rolspellen (RPG’s). Het bedrijf werd opgericht in 1996 door Swen Vincke en heeft sindsdien een aantal succesvolle en geprezen games uitgebracht. Hun meest recente succes was natuurlijk Baldur’s Gate III.

Een van de meest prominente series van Larian Studios is de Divinity-reeks. Deze serie begon met Divine Divinity in 2002 en omvat sindsdien meerdere titels, waaronder Divinity II en Divinity: Original Sin. Vooral Divinity: Original Sin (2014) en zijn vervolg, Divinity: Original Sin II (2017), kregen lovende kritieken vanwege hun diepgaande verhaallijnen, rijke wereldopbouw, en innovatieve spelmechanieken. Divinity: Original Sin II wordt vaak beschouwd als een van de beste RPG’s ooit gemaakt, dankzij zijn meeslepende gameplay en uitgebreide mogelijkheden voor spelerskeuzes.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx