Atari trekt merk Infogrames uit het graf

thumbnail

Atari heeft het merk Infogrames weer leven in geblazen. Het publishing label zal weer gebruikt gaan worden voor games die buiten Atari’s core portfolio vallen. Volgens Atari is Infogrames van plan zijn titelcatalogus actief te beheren door de digitale en fysieke distributie uit te breiden en nieuwe collecties en sequels te ontwikkelen. Het behoud van games is een kerncomponent van haar missie.

Infogrames was een Franse uitgever van computerspellen en een van de pioniers in de game-industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1983 en groeide snel uit tot een belangrijke speler in de markt, vooral in de jaren ’90 en begin 2000. Ze stonden bekend om het uitbrengen van populaire franchises zoals Alone in the Dark, Test Drive en RollerCoaster Tycoon.

In de loop der jaren heeft Infogrames ook verschillende ontwikkelstudio’s overgenomen, waaronder het iconische Atari-label, waardoor ze een breed scala aan games konden produceren en uitgeven. Hun aanwezigheid strekte zich uit over verschillende platforms, waaronder pc’s, consoles en handhelds.

Hoewel Infogrames oorspronkelijk een prominente positie in de industrie had, leed het bedrijf later onder financiële problemen en veranderingen in de markt. In 2009 werd de naam Infogrames officieel veranderd in Atari, waarbij de focus van het bedrijf verder werd gelegd op digitale distributie en het uitbrengen van klassieke Atari-titels op moderne platforms.

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Yellow13NL
  Lid
  744
  1 maand geleden

  Oh geweldig. Als dan ook die console versie van Rollercoaster Tycoon aangepakt gaat worden, dan juich ik dit alleen maar toe.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx