Anno 1800 – Bright Harvest DLC

thumbnail

Anno 1800 is een spel waar je vele uren in kan steken en door middel van season passes en DLC zorgt Ubisoft ervoor dat je voorlopig nog lang niet uitgespeeld bent. Na de DLC’s zoals Botanica en Sunken Treasure komt er nu Bright Harvest uit. In deze DLC krijgen vooral de boeren wat meer liefde, waar ze hier in Nederland ontzettend blij mee zouden zijn.

Deze zogenaamde Farmers zijn de eerste bevolkingslaag waarmee je begint in Anno 1800 en zijn dan ook de basis voor je stad. Erg fijn dus dat met deze DLC zij meer opties voor productie krijgen maar ook een hoop opties voor decoratie. Eén van de eerste opties die je vrij speelt zijn de Silo’s. Dit is een extra gebouw voor op de boerderijen (bijvoorbeeld varkens en schapen) waarmee je de productie met 100% verhoogt. Dit is in eerste instantie fijn omdat je boerderijen dan dubbel zo efficiënt zijn maar het zorgt er ook voor dat je minder Farmers nodig hebt waardoor je meer huizen kan upgraden naar de Werkers-laag.

De andere grote toevoeging in Bright Harvest is de tractor. Het duurt een stuk langer voordat je deze optie vrijspeelt aangezien je 500 Engineers (de vierde bevolkingslaag) in je stad moet hebben. En aangezien je mensen vrij veeleisend zijn voordat je genoeg huizen kan upgraden duurt het wel even voordat je er 500 hebt. Eenmaal zover heb je er ook flink profijt van. Met de tractor verdriedubbel je bijna de productie van boerderijen die producten zoals graan en aardappelen verbouwen. Dit verschil is enorm maar ook logisch omdat het natuurlijk veel sneller gaat om het land om te ploegen met een tractor dan met de hand.

Zoals eerder beschreven zijn er ook tal van nieuwe decoraties toegevoegd die speciaal gericht zijn op de boeren en de industrie. Met deze nieuwe decoraties kan je naar wens het platteland gedeelte van je stad ontwerpen waardoor het er allemaal wat fraaier uitziet. Je krijgt toegang tot hekken, hooibalen en houten wagens om het een mooi geheel te maken. Hetzelfde geldt voor de industrie waarbij je toegang krijgt tot opslagvaten, metalen pijpen en andere decoraties wat de industrie typeert. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er in Anno zoveel gebeurt dat het helemaal decoreren van een stad wel op de laatste plek komt, maar het is absoluut leuk om om de zoveel tijd wat te doen aan het uiterlijk van je stad.

Bright Harvest is een absolute toevoeging voor de hoofdgame, maar ik heb toch het idee dat dit ook best bij de release van Anno 1800 had kunnen zitten. Het is een vrij kleine DLC met nuttige toevoegingen. De downloadbare content is trouw aan de standaard game, en biedt wederom veel kwaliteit en de nodige gameplay. Je zou dus wensen dat deze goede DLC ook al bij de launch aan boord zou zijn geweest. Maar voor de prijs van zeven euro is er ook weinig reden tot klagen. Kort maar krachtig trekken we dan ook de conclusie; Aanrader!


Auteur: Daan Nijboer | Genre: RTS | Release: 02-06-2020 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft Mainz
Graphics: 8.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 8.5 | Besturing: 8.0 | Replay: 8.5
8.0
+ Nuttige toevoegingen
+ Mooie decoraties
+ Niet duur
- Maar waarom zaten deze items niet in de main game?
- Vrij spelen van de tractor duurt lang
-

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Kolletje

Blijft leuk voor erbij 😀


Naar boven
1
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x