A’DAM Toren opent VR-achtbaan dwars door centrum Amsterdam

thumbnail

Vliegend tussen de duiven op de Dam, met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door en zigzaggen tussen de bootjes op de Amstel. En dat allemaal vanuit een achtbaankarretje. Onmogelijk? Vanaf 23 juni niet meer. Bezoekers kunnen vanaf woensdag de Amsterdam VR Ride, onderdeel van A’DAM VR Game Park met als opstappunt A’DAM Lookout, plaatsnemen in deze doldwaze achtbaan.

Nadat nachtclub Shelter door de coronamaatregelen de deuren tijdelijk moest sluiten, besloot het team van de A’DAM Toren om de kelder een nieuwe tijdelijke invulling te geven. De dansvloer van de club werd getransformeerd tot Nederland’s grootste VR game park met de meest geavanceerde games van dit moment. De pop-up bleek een dusdanig groot succes dat A’DAM VR Game Park vanaf nu een permanente plek in de A’DAM Toren krijgt naast Shelter. Om dit te vieren lanceert het virtual reality park een gloednieuwe, custom-built attractie: Amsterdam VR Ride.

Amsterdam VR Ride – The Ultimate Rollercoaster Experience

Speciaal voor A’DAM VR Game Park ontwikkelden ‘s werelds beste game ontwikkelaars een unieke en adembenemende nieuwe attractie. Bezoekers nemen plaats in een achtbaankarretje, zetten een VR-bril op en bevinden zich in een levensechte achtbaanrit dwars door Amsterdam. Iets wat in het echte leven onmogelijk lijkt, wordt werkelijkheid in de wereld van virtual reality. Het achtbaankarretje beweegt mee terwijl de bezoeker virtueel over een rails langs alle hoogtepunten van de stad raast. Bezoekers van zowel A’DAM LOOKOUT en A’DAM VR Game Park kunnen een ritje in de Amsterdam VR Ride maken voor €5 per persoon.

Bekijk de Amsterdam VR Ride trailer hier

Naast de virtuele achtbaan kunnen de bezoekers van A’DAM VR Game Park genieten van de grote selectie aan high-end VR-games met o.a. free-roaming shooters, 4D race simulatoren, virtuele escape rooms en nog veel meer. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via ADAM-VR.com.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  890
  1 maand geleden

  Een virtuele achtbaan lijk me vet.Had verwacht dat er meer vr spellen met atrakies op de markt zouden komen met de vr bril.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box