Aantal Mii’s overtreft algehele bevolking

thumbnail

Uit onderzoek van Nintendo of Europe blijkt dat Europese spelers in totaal meer dan 73,2 miljoen Mii-personages hebben gecreëerd. Dat is meer dan het aantal inwoners van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië, of het aantal inwoners van Spanje en Nederland tezamen. Een Mii-personage is een zelfgemaakt personage dat je kunt gebruiken in spellen voor Wii en ook voor de nieuwste console Nintendo 3DS.

De wereldwijde Mii-bevolking bestaat uit maar liefst 213,8 miljoen personages. Als deze Mii-personages een land zouden vormen, zou dit de op vier na grootste bevolking ter wereld hebben, groter dan die van Brazilië, Nigeria en Pakistan. De Europese Mii-bevolking is zo groot dat ze goed zou zijn voor het één na grootste land in Europa, meteen na Duitsland. Sinds de lancering in 2006 zijn wereldwijd 89,39 miljoen Wii-systemen verkocht.

Land Mii- bevolking (in miljoenen) mannelijke Mii-personages (in miljoenen) vrouwelijke Mii- personages (in miljoenen) Mii- personages per geslacht (%) aantal inwoners (leeftijd 7-74) (in miljoenen) % van inwoners (leeftijd 7-74) dat Mii-personages maakte

De Europese Mii-bevolking bestaat uit bijna evenveel mannen als vrouwen – er zijn 37,2 miljoen mannelijke en 36,1 vrouwelijke Mii-personages. In sommige gevallen zijn vrouwelijke Mii-personages het sterkst vertegenwoordigt. In het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland zijn meer vrouwelijke dan mannelijke Mii-personages met respectievelijk 51%, 52% en 51% vrouwen.

Dankzij de recente lancering van de geautomatiseerde toepassing Mii-maker voor Nintendo 3DS, verwacht Nintendo dat de Europese Mii-bevolking nog veel groter groeit. Met Mii-maker kun je gemakkelijker dan voorheen Mii-personages creëren. Als je met de camera van Nintendo 3DS een foto neemt van jezelf of een vriend, kun je automatisch een daarop lijkend Mii-personage laten maken. Met een SD-geheugenkaart kun je ook Mii-personages vanaf je Wii-systeem importeren. Wanneer je de Mii-personages van je Nintendo 3DS opslaat op een SD-geheugenkaart, kun je ze op dezelfde manier als digitale foto’s op je computer of andere systemen gebruiken.

Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR van Nintendo of Europe, zegt: “Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat Europeanen graag kiezen om met hun eigen Mii-personages te spelen. Dankzij functies als Mii-maker en StreetPass Mii-park op de Nintendo 3DS, kunnen nog meer mensen genieten van het maken en delen van hun eigen Mii-personages.”

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box