Aankondiging van de 36 teams die deelnemen aan Overwatch World Cup 2023

thumbnail

In 2023 zal de vijfde Overwatch World Cup-competitie de eerste Overwatch World Cup-kampioen sinds 2019 kronen. Regerend kampioen Verenigde Staten en drievoudig winnaar Zuid-Korea zullen proberen voort te bouwen op hun nalatenschap met nog een gouden medaille, maar de lancering van Overwatch 2 brengt nieuwe concurrenten in beeld! Wordt er dit jaar een nieuwe kampioen gekroond? Het is tijd om je concurrerende landen en regio’s te ontmoeten.

Het programma zal bestaan uit drie conferenties, elk met twee afzonderlijke groepen van zes landen en regio’s. Deze landen en regio’s zijn geselecteerd op basis van gegevens over de Overwatch 2-spelerspopulatie. In februari beginnen de aanmeldingen voor de competitiecommissie. Bovendien zal elk deelnemend land en elke regio World Cup Trials organiseren tijdens drie weekenden in februari (10-12 februari, 17-19 februari en 24-26 februari). Wedstrijdcomités zijn verantwoordelijk voor het organiseren van extra team try-outs in maart en het samenstellen van een team van zeven spelers in april.

Naast de 36 geselecteerde landen en regio’s zal Overwatch World Cup 2023 een wildcard uitdaging hebben die vier extra plekken voor teams zal toekennen om mee te doen. Details rond de wildcard challenge worden in februari bekendgemaakt.

In juni strijden teams binnen hun groepen om één van de 16 plekken in de LAN-finale, die in de herfst van 2023 wordt gehouden. Gezien de huidige dynamiek in China en het feit dat een team uit China altijd zeer goed heeft gepresteerd, waaronder twee tweede plaatsen in de laatste twee Overwatch World Cups, zal een team uit China een directe uitnodiging voor de Group Stage ontvangen. Er zullen geen World Cup Trials zijn in China en het Team zal niet deelnemen aan de Online Qualifiers. Het try-out proces in China zal verschillen van dat van andere landen/regio’s. We zullen meer informatie met spelers in de regio China delen over dat proces.

Aspirant-commissieleden kunnen nu de online sollicitatie invullen. De deadline is op 30 januari 2023. Het selectieproces wordt afgerond van 1-10 februari, waarbij Blizzard de commissieleden voor elk land en elke regio selecteert. Om in aanmerking te komen als comitékandidaat of toekomstige speler voor de Overwatch World Cup 2023, moet je op 1 oktober 2023 ouder zijn dan 18 jaar.

Blijf op de hoogte
Volg Overwatch en Path to Pro op Twitter voor updates. Via deze kanalen maken we de definitieve wedstrijdcommissies en spelersroosters bekend. Er is ook een nieuwe website onderweg! Als er vragen of zorgen zijn, kun je ons altijd bereiken.

Helden, het podium is klaar en de wereld kijkt toe! Ben je klaar om je vaderland te steunen en de kampioenen van Overwatch World Cup 2023 te worden?

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx