DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms Chris Whiter te zien in nieuwe trailer van de game

thumbnail

Vandaag heeft Outright Games, in samenwerking met Universal Games en Digital Platforms, een nieuwe behind the scenes-video uitgebracht met de ervaren componist Chris Whiter en het Fames Orchestra, die muziek opnemen voor de DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms-soundtrack. De video bevat ook nieuwe gameplaybeelden die meer laten zien van de ongelooflijke Hidden World-setting, evenals actie van de vier belangrijkste drakenpersonages.

De video biedt een eerste blik op de opname van Chris’ compositie van de inspirerende titelmuziek van het spel, die begint met een energieke strijkerssectie en stijgende fluiten. De prachtige koorzang van de beroemde Duitse zangeres Sylvia Schmidt is te horen terwijl ze over de opname van majestueuze hoorns, Keltische fluiten en fluitjes wordt gelegd. Sylvia is al meer dan twintig jaar actief in het schrijven, opnemen en uitvoeren van jazz, klassiek en volksmuziek, zowel als soloartiest als met medewerkers waaronder London Contemporary Voices.

De video bevat ook nieuwe gameplaybeelden van Donder en vrienden Ploeghoorn, Veren en Wu & Wei terwijl ze door de verschillende werelden zwerven op zoek naar Donders familie. Fans zien meer van het fantastische Ice Realm, en Wu & Wei en Ploeghoorn laten hun vuurspuwkunsten zien.

Chris Whiter is een Britse mediacomponist wiens gelaagdheid van instrumentale texturen en ritmische patronen een handelsmerk van zijn composities zijn geworden. In de wereld van videogames heeft hij onder meer de volledige originele soundtrack geproduceerd voor Transformers Battlegrounds en DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms.

“Het was een voorrecht om de muziek voor DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms te componeren, en door vanaf het begin van het ontwikkelingsproces nauw samen te werken met het team, voelde het alsof de muziek echt meegroeide met het spel“, aldus Whiter. “De grootste en zwaarste uitdaging was ervoor te zorgen dat de originele filmmuziek, die een genot is om naar te luisteren, werd weerspiegeld en er waren zoveel elementen van die muziek die ik wilde behouden in de nieuwe wereld voor de Draken.”

Geïnspireerd door de originele DreamWorks animatieserie DreamWorks Dragons: The Nine Realms, neemt de game spelers mee op een vurig avontuur door rijken van vuur, ijs en meer, op een zoektocht om de familie van Donder te redden. Fans kunnen spelen als de moedige Donder, en vrienden Ploeghoorn, Veren en Wu & Wei en hun verborgen draak ontketenen in een poging de legendarische drakenrijken te redden.

DreamWorks Dragons: The Nine Realms, dat zich 1300 jaar na de gebeurtenissen van How to Train Your Dragon afspeelt, werd in december 2021 gelanceerd en kreeg lovende kritieken. Het vierde seizoen is vanaf 17 november beschikbaar op Peacock en Hulu in de VS en BBC iPlayer in het VK. In de EU wordt de serie uitgezonden op Rai Gulp in Italië, Clan in Spanje, Super RTL/TOGGO in Duitsland en Viaplay in de Benelux, Polen en Noorwegen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx