2K kondigt Sid Meier’s Civilization V: Brave New World uitbreiding aan

thumbnail

2K en Firaxis Games hebben vandaag kondigd aan dat Sid Meier’s Civilization V: Brave New World, de tweede uitbreiding voor het met awards bekroonde Civilization V, op dit moment in ontwikkeling is en zal deze zomer worden uitgebracht voor Windows PC en via Aspyr Media naar de Mac komt. Sid Meier’s Civilization V: Brave New World voegt een groot aantal nieuwe gameplay elementen toe aan Civilization V en bezorgt de speler nog meer manieren om de wereld te veroveren.

“Civilization V: Brave New World vervolgd de sterke traditie van ambitieuze uitbreidingen die fans van het Civilization franchise gewend zijn.” verteld Sarah Anderson, senior Vice President van marketing bij 2K. “Civilization® V: Brave New World is voorbestemd om de lijn van sterkte uitbreidingen als Civilization IV: Beyond the Sword en Civilization V: Gods & Kings voor Civilization V te vervolgen.

Civilization V: Brave New World biedt nieuwe diepgang en herspeelbaarheid door de introductie van internationale handel en een focus op cultuur en diplomatiek. De spelers invloed op de wereld zal worden bepaald door een aantal Great Works rond verschillende ambachten, het kiezen van een ideologie voor hun beschaving en het voorstellen van wereldwijde resoluties in het nieuwe World Congress. Terwijl spelers zich door de eeuwen heen bewegen maken ze belangrijke beslissingen die hun relatie met de verschillende beschavingen in de gamewereld zullen beïnvloeden.

“Nadat we een groot aantal nieuwe features hadden toegevoegd aan Civilization V met de Gods & Kings uitbreiding is het team verder op zoek gegaan naar manieren voor een nog betere gameplay ervaring door het toevoegen van nieuwe systemen en features.”verteld Sid Meier, director of creative development bij Firaxis Games. “We zijn blij dat we onze fans nog zo’n ambitieuze uitbreiding kunnen brengen die vele uren aan hun Civilization V ervaring toe zal voegen.”

Key features:
– Nieuwe beschavingen, units en gebouwen: De uitbreiding bevat negen nieuwe beschavingen, elk met een unieke eigenschap, units, gebouwen en compleet nieuwe leiders waaronder Casimir III van Polen.
– Nieuwe Culture Victory: Verspreid je cultuur over de gehele wereld en domineer alle andere culturen. Creëer meesterwerken met Great Artists, Writers en Musicians die worden geplaatst in de belangrijkste gebouwen van je rijk, zoals Museums, Opera Houses en de Great Library. Gebruik Archeologists om plaatsen van belangrijke veldslagen en ruines te onderzoeken en vind kostbare culturele artefacten. Word de eerste beschaving met een grote invloed op andere beschavingen en behaal een Culture Victory en word de afgunst van de hele wereld.
– World Congress: De invloed van diplomatie is vergroot en city-state allianties zijn belangrijker dan ooit. Beïnvloed het diplomatieke landschap met het nieuwe World Congress die stemmen over belangrijke kwesties zoals het inzetten van handels embargo’s tegen schurkenstaten, het instellen van limieten op bepaalde grondstoffen, het toewijzen van host steden voor de World Games en het gebruik van nucleaire wapens. Game veranderende resoluties, stemmen over handel, intriges en een nieuwe manier om een Diplomatic Victory te behalen maken het winnen van de game dynamischer dan ooit.
– Internationale handelsroutes: Verander je steden in knooppunten voor de internationale handel over land en zee en bezorg je burgers grote rijkdommen en welvaart terwijl deze ondertussen ook religie, cultuur en wetenschap verspreiden. Het aantal routes wordt vergroot door de vooruitgang in technologie en welvaart, het bouwen van wonders en de unieke eigenschappen van je beschaving. Verbind je jezelf met een stad die dichtbij ligt met een kleinere opbrengst en een veiligere route of kies je een langere route met meer risico maar een grotere opbrengst of richt je de handelsroute landinwaarts en verstuur je broodnodig voedsel en productie naar de uithoeken van je rijk?
– Nieuwe Wonderen: Acht nieuwe Wonderen worden geïntroduceerd, waaronder het Partheon, Broadway, de Uffizi en nog meer.
– Nieuwe game scenario’s: Twee nieuwe scenario’s laten de speler strijden in “War Between the States” en sturen ze op een epische “Scramble” voor Afrika. Vecht in de Amerikaanse burger oorlog met de Unionists of de Confederate’s en focus je op de kritieke actie aan het oostelijk front tussen Richmond en Washington. In “Scramble for Africa” strijden de koloniale grootmachten van de wereld om de verkenning van het “donkere continent” en het uitbreiden van hun macht in de binnenlanden. Zoek naar grote natuurwonderen in de hart van Afrika, wanneer je elke keer als je speelt de dynamisme gegenereerde continent ontdekt.

Sid Meier’s Civilization V: Brave New World is nog niet door PEGI getoetst en zal deze zomer beschikbaar zijn voor Windows PC en Mac.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx