17-jarige Griek wint prestigieus Europees Kampioenschap en mag Europa vertegenwoordigen tijdens het WK Yu-Gi-Oh! in Las Vegas

thumbnail

Meer dan 1100 deelnemers uit 23 Europese landen kwamen afgelopen weekend naar de Frankfurt Fair om de strijd met elkaar aan te gaan om het Yu-Gi-Oh! Europees Kampioenschap.

Na 17 moeilijke rondes, verspreid over twee dagen, vierde duellist Chris Bountaloudis zijn overwinning in Frankfurt’s beursgebouw.

Chris werd in een spannende finale op zondagmiddag met zijn Spellbooks Deck gekoppeld aan Michel Grüner uit Duitsland met zijn Dragon Ruler Deck. Beide duellisten hadden hun vaardigheden de afgelopen dagen in de voorgaande rondes al bewezen. De 17-jarige Bountaloudis speelde zijn beslissende slag in de finale, toen hij zijn Kycoo the Ghost Destroyer neerlegde.

Naast het behalen van de titel Europees kampioen 2013 en het winnen van de trofee, ontving Chris een 64 GB iPad en een exclusieve Prize Card. Ook won hij een volledig verzorgde trip naar het WK in Las Vegas op 10 en 11 augustus 2013.

Chris zal samen met Michel en de twee halve finalisten, Valerio Rozza en Sergio Soldani, beide uit Italië, Europa vertegenwoordigen tijdens het Yu-Gi-Oh! Trading Card Game 2013 Wereldkampioenschap, waar de topspelers uit elk continent zullen strijden om de ultieme titel.

Niels Kühnberger uit Frankfurt won het Europees Dragon Duel Championship 2013. Niels versloeg 53 andere spelers in dezelfde leeftijdscategorie en kwalificeerde zich daarmee voor het Junior World Championship, dat gelijktijdig met het echte kampioenschap wordt gespeeld.

Duellisten die niet deelnamen aan het hoofdtoernooi, werden uitgenodigd om mee te doen aan andere events gedurende het weekend, zoals toernooien waarbij zij kans maakten op gigantische Yu-Gi-Oh! kaarten, gamemats en andere prijzen, zoals de ‘Digvorzhak, King of Heavy Industry’ YCS Prize Card. Verder werd op zondag een speciale YCS Trail tournament gehouden. Hier won Marcus Ido uit Israël een betaalde reis voor het aanstaande YCS event in Europa.

Duellisten hoeven niet lang te wachten op het volgende weekend met spannende battles tegen andere duellisten uit heel Europa: in het weekend van 31 augustus en 1 september vindt het tweede Europese Kampioenschap Yu-Gi-Oh! plaats in Brussel, België.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x