Wario Land: The Shake Dimension informatie

thumbnail

Bereid je voor op ouderwets sterke platformactie, want Wario komt naar de Wii in zijn eerste, uitgebreide avontuur op dit spelsysteem! Wario Land: The Shake Dimension biedt klassieke Wario-actie in een avontuur met schitterende 2D-graphics. Zoals het hoort in een Wario-game, is het de bedoeling zoveel mogelijk geld te verzamelen, bijvoorbeeld door naar schatten te zoeken en missies te voltooien. Als piraten zich tussen Wario en zijn potentiële buit opstellen, kunnen er natuurlijk ook wel eens stevige klappen vallen. Wario’s rijke, met puzzels gevulde avontuur wordt op 26 september 2008 uitgebracht in Europa.

Ga met Wario op schattenjacht in diverse continenten, waar geheel nieuwe personages en avonturen hem wachten. De beruchte piratenleider Shake King heeft Queen Merelda ontvoerd. Aan Wario de taak haar te bevrijden. Maar is dit wel zijn werkelijke doel? Of heeft Wario het eigenlijk voorzien op ‘de bodemloze muntenzak’, een zak die toegang biedt tot een eindeloze stroom gouden munten?

Wario Land: The Shake Dimension bevat vijf landkaarten vol spannende levels. Aan het begin van elk level verschijnen verschillende missies, zoals het voltooien van een level binnen een bepaalde tijd, of het verzamelen van een bepaald aantal muntjes. Het is in elk level ook mogelijk een verborgen schat te vinden die een speciaal voorwerp bevat. Met dit soort voorwerpen kan toegang tot nieuwe levels worden verkregen.

De Wii-afstandsbediening moet in dit spel horizontaal worden vastgehouden, voor het ware retro-gevoel. Minder retro is de mogelijkheid om Wario’s speciale acties te activeren door met de controller te schudden. Als met de controller wordt geschud terwijl Wario op vaste grond staat, gebruikt Wario zijn ‘Ground Punch’ om alle vijanden in beeld te verdoven. Deze actie kan ook worden gebruikt om omgevingen te manipuleren en toegang te krijgen tot nieuwe gebieden. Maar dit zijn zeker niet de enige bewegingsgevoelige mogelijkheden! Als je bijvoorbeeld met de Wii-afstandsbediening schudt terwijl Wario een vijand of geldzak vast heeft, ontvang je kostbaarheden. En als Wario in één van de speciale voertuigen is gestapt, kan de speler de afstandsbediening als een stuur bewegen om dit voertuig te besturen.

Tijdens het avontuur kunnen spelers de piratenwinkel bezoeken om die zuurverdiende munten uit te geven. Zo krijgt de speler spannende voorwerpen, nieuwe plattegronden en filmpjes in bezit. In Wario Land: The Shake Dimension, komen telkens weer nieuwe voorwerpen en functies beschikbaar.

De schattenjacht kan beginnen op 26 september, want op deze dag wordt Wario Land: The Shake Dimension in Europa gelanceerd voor een verwachte verkoopprijs van €50.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x