Virtual reality op Cinekid festival

thumbnail

‘S werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis.

 

Onderdeel van het MediaLab is The Miracle Basket van Abner Preis, in combinatie met de door Cinekid / Zoe Reddy ontwikkelde workshop Scavenger Hunt. Abner Preis maakt bijzonder werk in VR, waarbij hij op unieke wijze collagetechnieken toepast om verhalen te vertellen. Het werk The Miracle Basket gaat in première bij Cinekid en biedt een mooie combinatie van ervaren in VR, zelf aan de slag gaan met de thematiek en vooral om JOUW eigen verhaal te vertellen.

 

Een ander interessant project dat onderdeel is van het MediaLab is SoulPaint. Dit is een nieuw internationaal werk waarin twee R&D projecten worden gefuseerd: Hatsumi VR van Sarah Ticho (UK) en Kinesics Copy Paste Dance van Monobanda (NL). In SoulPaint verkennen zij embodiment, creative expressie en mentaal welzijn in een immersieve VR omgeving. De makers zullen op Cinekid een eerste prototype in première laten gaan. Het werk biedt een speelse manier van interactieve storyteling in visuele beeldtaal en beweging van persoonlijke ervaringen en emoties in een tijd waarin volwassenen en kinderen een jaar lang geïsoleerd en afgezonderd hebben geleefd. Het biedt de participant een speelse en actieve rol als maker in hun eigen plekje.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx